Кучма перед виборами зобов'язав Януковича віддати всі борги

Середа, 5 травня 2004, 18:11
Президент України Леонід Кучма підписав указ "Про додаткові заходи щодо вдосконалення системи здійснення соціальних виплат громадянам".

Про це в середу повідомила прес-служба президента.

Цей документ видано з "метою вдосконалення системи здійснення соціальних виплат громадянам, підвищення ефективності механізмів управління нею та поліпшення матеріального становища відповідних категорій громадян", йдеться в повідомленні.

Указом Кучма зобов'язав Кабінет міністрів України забезпечити до 1 серпня 2004 року погашення заборгованості, що виникла у минулі роки, з виплат компенсацій, допомоги та пільг громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Також Кучма зобов'язав підготувати та внести пропозиції щодо внесення змін до Закону України про Державний бюджет України на 2004 рік щодо збільшення видатків на соціальні виплати громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, утримання центрів соціальної, трудової та професійної реабілітації інвалідів.

Указ зобов’язує вжити в двомісячний строк заходів щодо передачі Міністерству праці та соціальної політики України функцій з визначення статусу громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та ведення їх обліку.

Указом також Кучма доручає під час підготовки законів про Держбюджет на 2005 визначити Міністерство праці та соцполітики головним розпорядником бюджетних коштів для фінансування програм із соціального захисту громадян, також передбачити видатки на фінансування компенсаційних виплат, допомоги ветеранам війни, громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та іншим у розмірах, що забезпечували б підвищення розмірів таких виплат.

Також передбачено організувати до 1 вересня 2004 року проведення публічного обговорення пропозицій щодо змін порядку надання допомоги, пільг, компенсацій громадянам, які потребують соціального захисту, та забезпечити формування до кінця 2004 року Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги відповідно до чинного законодавства.

Також Кучма дав Кабміну 2 місяці для посилення контролю за ефективним використанням бюджетних коштів для надання пільг, компенсацій, також для стабілізації фінансового стану фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування та для забезпечення реструктуризації заборгованості та відшкодування поточних витрат Пенсійному фонду України з виплат пенсій через трудове каліцтво на 2004 рік.

Кучма зобов'язав Кабмін також прискорити погашення заборгованості шахтарям, забезпечити повне фінансування робіт (послуг), що здійснюються за державним замовленням, посилити контроль за своєчасною виплатою заробітної плати особам, які беруть участь у його виконанні, та відрахуванням у визначені строки платежів до відповідних фондів.

Кучма також доручив закінчити разом з Національним банком України до 1 вересня 2004 року формування нормативно-правової бази зі створення і діяльності суб'єктів недержавного пенсійного забезпечення, видачу в установлені законом строки ліцензій суб'єктам недержавного пенсійного забезпечення, які відповідають вимогам законодавства, вжити до 1 жовтня 2004 року заходів щодо створення системи контролю за операціями з пенсійними активами, в тому числі з цінними паперами, та внести до 1 вересня 2004 року на розгляд Верховної Ради України законопроект про зайнятість громадян, які мають у приватній власності земельну ділянку, одержану в результаті розпаювання земель.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...