ВИБУХОМ СКЛАДУ СНАРЯДІВ ЗНЕСЛО ПІВСЕЛА І ЗАЛІЗНИЧНУ СТАНЦІЮ

Четвер, 6 травня 2004, 00:00
На складах боєприпасів біля села Новобогданівка Мелітопольського району (Запорізька область) близько 13.00 сталася пожежа, що спричинила кілька вибухів боєприпасів, повідомили агентству в прес-службі Міністерства оборони.

Жертв, за попередніми даними, немає. Евакуйовано жителів чотирьох прилеглих сел.

Як повідомив співрозмовник агентства, на складі зберігалися тільки протитанкові снаряди.

На місце події вилетіла оперативна група Сухопутних військ на чолі з тимчасово виконувачем обов'язків головкому Валерієм Фроловим.

Як повідомили агентству в управлінні пожежної безпеки в Запорізькій області, вибухи сталися на території військової частини Д030 поблизу села Новобогданівка.

Зараз там працює 26 пожежних машин. Виїхали протипожежні потяги на станцію Федорівка, що знаходиться поблизу Новобогданівки.

Поки інформації про жертви і потерпілих в управлінні немає.

За інформацією очевидців – представників сільради Новобогданівки – біля військової частини і села Федорівка видно велику заграву. Розкати від вибухів не припиняються.

За даними ряду українських ЗМІ, біля села Федорівка Мелітопольского району, на території військової частини, вибухнув склад з боєприпасами. Вибуховою хвилею зруйновано будівлі військової частини, знесено частину села. Вибухи знищили вузлову станцію Федорівка в селі Новобогданівка. Вибухають також реактивні установки "Град".

Осколки снарядів можуть досягти і Мелітополя, що і сталося в прилеглих селах – Новотроїцькому, Спаському, Терпінні. Евакуйовано населення в радіусі 10 км. Перекрито залізничні колії і міжнародну трасу Москва – Крим. За деякими попередніми даними, є жертви.

У Мелітополі оголошена надзвичайна ситуація до ліквідації пожежі. У підвищену готовність приведені оперативні служби і сили швидкого реагування. До жителів міста Мелітополь звертаються з переконливим проханням по можливості пересидіти небезпечний час вдома або в підвалах, не випускати дітей на вулиці.

З п'ятниці заняття в школах Мелітополя припинені.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...