У День Перемоги Кучма полетить на могилу батька до Новгорода. Там уже запланували 100 грамів "фронтових"

Четвер, 6 травня 2004, 13:41
У День Перемоги президент України Леонід Кучма відвідає Новгородську область і побуває на могилі свого батька-фронтовика.

Як повідомили РІА "Новини" у четвер у прес-центрі Новгородської обласної адміністрації, очікується, що президентський літак сяде на військовому аеродромі в селищі Кречевиці під Великим Новгородом у неділю, о 12.30 за московським часом.

Відразу після цього Леонід Кучма поїде до військового гарнізону у селищі Новоселиці.

У Новоселицях на військовому меморіалі похований його батько, старший сержант Данило Кучма, що помер від поранень 7 лютого 1942 року в армійському госпіталі номер 756.

Факт загибелі старшого сержанта Данила Кучми в новгородському військовому госпіталі було встановлено навесні 1996 року. З того часу президент України щорічно в травні прилітає в Новоселиці відвідати могилу свого батька.

Передбачається, що в Новоселицях президент України покладе вінок на братську могилу фронтовиків, зустрінеться з новгородськими ветеранами Великої Вітчизняної війни і разом із ними, а також з офіцерами Новоселицького гарнізону стане учасником поминального обіду.

За традицією учасники поминального обіду піднімуть по 100 грамів "фронтових" на знак пам'яті про всіх загиблих на полях колишніх боїв. Традиційні українські горілка й закуски до поминального столу зазвичай доставляються на новгородську землю безпосередньо з Києва.

Передбачається, що приватний візит Леоніда Кучми в Новгородську область буде коротким триватиме трохи більше трьох годин. Вже о 15.30 президент України залишить Новоселиці. О 16.00 заплановано його виліт із Кречевиць.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування