Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Саакашвілі втік від охорони, щоб вимити руки в Чорному морі

Четвер, 6 травня 2004, 18:35
Президент Грузії Михайло Саакашвілі в четвер улаштував серйозний іспит своїй охороні, коли, вийшовши з будинку Верховної ради Аджарії в Батумі, пішов через усе місто до берега моря.

Він ішов через величезну юрбу людей, і багато хто намагався потиснути руку президентові або хоча б доторкнутися до нього.

Співробітникам охорони Саакашвілі і ще приблизно 20 військовослужбовцям внутрішніх військ МВС Грузії довелося посилено пробиватися через юрбу, щоб дати президентові можливість підійти до моря.

Біля берега Саакашвілі вимив руки й обличчя в Чорному морі, а потім зізнався журналістам, що супроводжували, що зараз "по-справжньому щасливий".

На вулицях Батумі в ці години приблизно 10 тисяч чоловік продовжують святкувати відставку глави автономії Аслана Абашидзе, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Раніше перед цим з охороною Саакашвілі трапився ще один інцидент. Вертоліт зі співробітниками охорони президента Грузії Михайла Саакашвілі в четвер удень здійснив змушену посадку у високогірному Хулойському районі Аджарії, повідомила грузинська телекомпанія "Імеді".

За даними телекомпанії, причиною інциденту послужив сильний вітер.

Саакашвілі направлявся в цей регіон з Батумі на зустріч з місцевим населенням.

"Імеді" відзначає, що вертоліт, у якому знаходилися співробітники охорони президента, практично відразу після вильоту з Хуло в напрямку Батумі був змушений приземлитися через технічну несправність. Ніхто не постраждав.

Раніше грузинська телекомпанія "Руставі-2" повідомляла, що аварійну посадку зробив вертоліт, на борту якого знаходився сам Саакашвілі. Телеканал також відзначає, що в результаті НП потерпілих не було.

Зараз Саакашвілі і його супровід вже повернулися до Батумі.

У ході поїздки у високогірний регіон Аджарії, що традиційно вважався опорою колишнього лідера автономії Абашидзе, Саакашвілі зустрівся з місцевим населенням, відвідав мечеть і православну церкву.

Виступаючи перед населенням краю, Саакашвілі заявив, що усе майно Аслана Абашидзе і його оточення буде передано населенню Аджарії. Як повідомляє грузинська телекомпанія "Руставі-2", Саакашвілі відзначив, що Абашидзе встиг перевести досить велику суму грошей у Росію.

Президент Грузії також пообіцяв місцевому населенню вирішити проблему з видачею зарплат і пенсій і допомогти місцевим селянам у розвитку господарства – з цією метою в Аджарію буде доставлений вантаж сільськогосподарських добрив і безкоштовно розданий місцевому населенню, повідомляє РІА Новини.

Президент Грузії планує залишитися в Аджарії приблизно на тиждень. В автономію вже прибула родина Саакашвілі. Тимчасова резиденція президента і прем'єр-міністра Грузії Зураба Жванії розташована в батумському готелі "Давид".

У четвер ввечері в столиці Аджарії запланований грандіозний концерт за участю зірок грузинської естради.

Тим часом 6 травня президент України Леонід Кучма провів телефонну розмову з президентом Грузії Михаїлом Саакашвілі, повідомляє прес-служба президента.

У ході розмови Кучма привітав президента Грузії з тим, що ситуацію в Аджарії було врегульовано мирним шляхом. Леонід Кучма також висловив переконання, що це стане важливим фактором стабілізації у Кавказькому регіоні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...