Пожежу на складах у Запорізькій області локалізовано

П'ятниця, 7 травня 2004, 13:01
Кабінет міністрів виділив на ліквідацію наслідків пожежі на складах боєприпасів у Мелітопольському районі Запорізької області 7 млн. грн. (близько $1,3 млн.), повідомив глава державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, віце-прем'єр України Андрій Клюєв.

На брифінгу в Мелітополі після ранкового засідання штабу з ліквідації надзвичайної ситуації Клюєв повідомив, що ця сума буде уточнюватися після того, як будуть визначені обсяги збитків, повідомила агентству його прес-секретар Ганна Тимченко.

За його словами, ситуація в зоні ураження знаходиться під контролем. Пожежа в епіцентрі загоряння локалізована, є тенденція до скорочення території ураження.

Віце-прем'єр повідомив, що в четвер увечері з метою недопущення людських жертв штаб прийняв рішення про збільшення радіуса відселення до 10 км навколо епіцентру вибухів. "Головне завдання – не допустити жертв", – підкреслив він.

За його словами, за станом на ранок п'ятниці відселені жителі 12 населених пунктів – евакуйовано 6963 чоловік.

Відповідаючи на питання про жертви, Клюєв поінформував, що померло 5 осіб, з яких 4 – унаслідок серцево-судинних захворювань, та один (співробітник воєнізованої охорони складу), за попередніми даними, від осколкових поранень.

Троє потерпілих госпіталізовані, один з них – поранений осколком, двоє – постраждали під час евакуації.

Всі евакуйовані сказав він, розміщені в інтернатах, пансіонатах, санаторіях регіону і забезпечені триразовим гарячим харчуванням, теплими речами.

Зараз, відзначив віце-прем'єр, уточнюються попередні розміри збитків.

Відповідаючи на питання про причини загоряння на складі боєприпасів, віце-прем'єр відзначив, що на сьогодні "існує кілька версій". У той же час він не став конкретизувати версії, що відпрацьовуються правоохоронними органами і штабом з ліквідації.

"Можу сказати одне: причина – людський фактор", – підкреслив Клюєв.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Катастрофа у Запорізькій області: 5 осіб загинуло, 5 000 евакуйовано. Поруч з місцем вибухів – Запорізька АЕС

ВИБУХИ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ МОЖУТЬ ПРИЗВЕСТИ ДО ХІМІЧНОГО ЗАРАЖЕННЯ?

ВИБУХОМ СКЛАДУ СНАРЯДІВ ЗНЕСЛО ПІВСЕЛА І ЗАЛІЗНИЧНУ СТАНЦІЮ

Генпрокуратура попереджала Міноборони, що почнуться вибухи

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування