Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СПУ погодиться на "єдиного кандидата", тільки якщо ним буде Мороз. Бо він може перемогти Ющенка

П'ятниця, 7 травня 2004, 13:17
Один із лідерів Соцпартії Йосип Вінський вважає, що у разі підтримки кандидатури Олександра Мороза комуністами він може перемогти на виборах президента.

Про це Вінський заявив у інтерв'ю газеті "Поступ".

"Я переконаний, що якби Комуністична партія погодилась на політичну підтримку Олександра Мороза, то це би означало вихід Мороза у другий тур і його перемогу на президентських виборах. Навіть за умови, якщо у президенти буде балотуватись Віктор Ющенко", – сказав Вінський.

Водночас, за його словами, це рішення залежить "тільки від комуністів, і в такому рішенні соціалісти дуже зацікавлені".

"Якщо ж узгодження із комуністами не відбудеться, то, безумовно, Соціалістична партія висуватиме кандидатом у президенти Олександра Мороза", – пояснив він.

Раніше Вінський і один із лідерів Компартії Адам Мартинюк заявляли про можливість висунення єдиного кандидата в президенти від КПУ і СПУ.

Вінський також заявив, що СПУ "ніколи не розглядали можливість висунення єдиного кандидата від "трійки" – "Нашої України", БЮТ і СПУ. В такому разі, за його словами, це "не буде єдиний кандидат".

"Ми підтримаємо будь-кого, кого висуне четвірка", – зазначив при цьому Вінський.

"В нашому розумінні єдиний кандидат – це коли кандидат у президенти представляє всі чотири опозиційні сили, представлені в парламенті. Такою є позиція політради СПУ, і ми її будемо відстоювати до 4 липня", – сказав Вінський і пояснив, що в цей день відбудеться передвиборчий з'їзд СПУ.

Вінський також відкинув пропозицію лідера "Нашої України" Віктора Ющенка, який в інтерв'ю "Українській правді" запропонував сформувати ще до виборів засади політичної реформи і час її реалізації.

За словами Вінського, це нереально, оскільки "при тому варіанті, який пропонує Ющенко, 300 голосів немає, тому це все бутафорія".

Коментуючи різку заяву соціаліста Миколи Рудьковського, що соціалісти матимуть справу з Юлією Тимошенко, тільки якщо вона приїде з процесу Лазаренка "без наручників", Вінський зазначив, що ці слова "не відображають позицію СПУ".

"Ми таких рішень стосовно Юлії Тимошенко не ухвалювали і ухвалювати не будемо. Натомість Юлія Володимирівна сприйняла заяву Рудьковського як відповідь на свої не дуже точні та не дуже коректні виступи щодо нашої партії та нашого лідера", – пояснив Вінський. Як відомо, Тимошенко натякала на можливу співпрацю Мороза і Медведчука під час виборів президента 2004 року.

За його словами, відразу після виступу Рудьковського йому було зроблено "зауваження".

Читайте також:

Мороз: Я вірю в свою перемогу на виборах президента

Ющенко: "Я стверджую – моє оточення не краде! Мої хлопці відповідають перед законом"

КПУ та СПУ можуть висунути єдиного кандидата

СПУ ПІДЕ НА ВИБОРИ З ТИМОШЕНКО, ТІЛЬКИ КОЛИ ВОНА ПОВЕРНЕТЬСЯ ЗІ США БЕЗ НАРУЧНИКІВ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування