Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пожежу на складах у Запорізькій області гасить дощ

П'ятниця, 7 травня 2004, 13:55
Інтенсивність вибухів на складі боєприпасів у Запорізькій області зменшилася завдяки сильному дощу, що знизило імовірність поширення пожежі, повідомляє у п'ятницю прес-служба Міністерства оборони.

Згідно з доповіддю оперативної групи Міністерства оборони України, протягом ночі інтенсивність вибухів зменшилася завдяки сильному дощу, що зменшило вірогідність поширення пожежі на майданчики, де зберігаються реактивні боєприпаси. Однак небезпечними залишаються осередки пожежі на декількох інших майданчиках та сховищах, де зберігалися міни.

Щоб уникнути випадків поранення та загибелі військовослужбовців та працівників Збройних Сил України, що служили та працювали на артилерійській базі, командуванням бази спільно з місцевими органами влади вжиті заходи щодо їх пошуку, збору та компактного розташування в населених пунктах, що знаходяться в безпечній зоні.

З найближчих населених пунктів Новобогданівка і Спаське силами МНС вже евакуйовано близько 10 тисяч чоловік. Евакуація населення здійснюється в санаторії, профілакторії та інтернати. Люди забезпечуються теплими речами, постіллю та продуктами харчування. В населених пунктах, з яких евакуйовані місцеві мешканці, призначено комендантів. Вони спільно з місцевими органами влади забезпечують охорону будівель та майна.

Внаслідок надзвичайної ситуації загинув один службовець ВОХР 275-ої бази Панченко, інший службовець ВОХР Бублик отримав осколкове поранення м'яких тканин лівої тім'яної області. Зараз він перебуває в Центральній районній лікарні міста Мелітополя. Там же перебувають на лікуванні двоє місцевих мешканців, які внаслідок вибухів отримали струс головного мозку.

Серед військовослужбовців 275-ої бази збереження артилерійських боєприпасів вбитих і поранених немає.

До місця надзвичайної пригоди направлено спеціальну техніку Збройних Сил України, яку буде використано для локалізації пожежі. Вже сформовано 18 інженерно-саперних груп з досвідчених фахівців ЗС України загальною кількістю 72 особи для проведення розмінування територій після локалізації пожежі. Крім того, в готовності до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації перебувають близько 300 військовослужбовців 25-ої окремої парашутно-десантної бригади.

Оперативними групами Міністерства оборони України та Головного командування Сухопутних військ ЗС України постійно відслідковується ситуація на 275-ій базі.

На місці надзвичайної пригоди працюють перший заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Петро Пятибрат, перший заступник головнокомандувача Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Валерій Фролов, командувач Південним оперативним командуванням генерал-лейтенант Григорій Педченко.

Організована тісна взаємодія військових з керівництвом Запорізької області, міста Мелітополя, Міністерством України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, Міністерством внутрішніх справ, Служби безпеки України, прокуратурою.

Оперативною групою Міністерства оборони України проведено рекогносцировку району, де невдовзі буде розбито наметовий табір для військовослужбовців Збройних Сил України, які будуть задіяні для локалізації пожежі та ліквідації наслідків вибухів боєприпасів.

На 12.00 7 травня заплановано проведення повітряної розвідки двома вертольотами Мі-8 ЗС України для визначення найбільш безпечного маршруту руху пожежного танку до епіцентру пожежі.

Фахівці квартирно-експлуатаційного управління Південного оперативного командування та квартирно-експлуатаційної частини Запорізького гарнізону вже вивчають характер пошкоджень житлових та адміністративних будівель для проведення їх невідкладного ремонту та відбудови.

Приведено у повну готовність військові шпиталі Запорізького, Дніпропетровського та Одеського гарнізонів.

Рідні та близькі військовослужбовців і працівників 275-ої артилерійської бази мають можливість дізнатися про стан їх здоров'я за телефоном "гарячої" лінії – (044) 245-45-11.

Причину пожежі розслідує спеціальна комісія, до складу якої включено представників Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, Міністерства оборони України. Але поки неможливо підійти до епіцентру пожежі, щоб розпочати з'ясовувати причини надзвичайної пригоди.

Триває вжиття всіх необхідних заходів з метою остаточної ліквідації пожежі.

Читайте також:

Марчука, Васильєва, Смєшка та Реву кличуть до парламенту через загрозу "техногенної катастрофи"

Катастрофа в Запорізькій області: 5 чоловік загинуло, 5 000 евакуйовано. Поруч з місцем вибухів – Запорізька АЕС

ВИБУХИ В ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ МОЖУТЬ ПРИВЕСТИ ДО ХІМІЧНОГО ЗАРАЖЕННЯ?

ВИБУХОМ СКЛАДУ СНАРЯДІВ ЗНЕСЛО ПІВСЕЛА І ЗАЛІЗНИЧНУ СТАНЦІЮ

Генпрокуратура попереджала Міноборони, що почнуться вибухи

Януковичу "прикро" через вибухи в Запорізькій області


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування