Мін'юст дав Околітенко печатку. Тепер вона може продати будинок Спілки письменників на Банковій?

П'ятниця, 7 травня 2004, 14:54
Голова Національної спілки письменників України, народний депутат України Володимир Яворівський заявив, що банківські рахунки спілки заблоковані.

У п'ятницю на прес-конференції в інформаційному агентстві УНІАН депутат повідомив журналістам, що 30 квітня йому зателефонували з банку, який обслуговує Спілку письменників, і повідомили, що рахунок заблоковано.

За його словами, виявилося, що це вчинила "група Околітенко", яка на вимогу Печерського суду столиці отримала у Міністерстві юстиції дублікат свідоцтва про реєстрацію Спілки. У Мін'юсті Околітенко дали також статут організації, що дозволило їм зробити печатку.

Яворівський нагадав, що після нічного штурму будинку НСПУ, влаштованого у листопаді минулого року, Рада Національної спілки письменників виключила з лав Спілки Наталку Околітенко за дії, які суперечать статуту організації.

"Проте "вигнанниця" не припинила нападки на майно НСПУ і зажадала від Міністерства юстиції дублікат свідоцтва про державну реєстрацію Національної спілки письменників України за №5 від 3.02.1999 року та печатку установи", – передає слова Яворівського прес-служба "Нашої України".

На переконання голови Національної спілки письменників Яворівського, заколотників цікавить приміщення НСПУ на Банковій, 2.

"Цей будинок дуже впав у око Леоніду Кучмі. Подейкують, гарант Конституції хоче забрати цей будинок під свій президентський фонд. А після того, як Печерський райсуд зобов’язав Мін'юст видати заколотникам печатку Спілки, вони можуть самочинно здати його в оренду чи навіть продати", – сказав Яворівський.

За іншою версією, у приміщенні збираються організувати розкішний будинок для розваг з озером для високих посадовців України та СНД, відзначив депутат.

Яворівський переконаний, що організатором знищення Спілки письменників є голова АП Віктор Медведчук.

Мотиви його дій голова НСПУ пояснює двома причинами: особистою образою на Яворівського, який організував збір коштів для брата Медведчука, який бідує у дореволюційній хатині на Одещині, та заявою з’їзду НСПУ щодо необхідності звільнення Медведчука з посади.

Яворівський також повідомив, що у п'ятницю на ім’я президента надіслано листа від імені класиків української літератури, зокрема Павла Загребельного, Романа Іванченка, Юрія Мушкетика, Дмитра Білоуса та інших з вимогою припинити тиск на Національну спілку письменників України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування