Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура встановила, що вибухи в Артемівську відбулися через крадіжку металу

П'ятниця, 7 травня 2004, 18:30
Генеральна прокуратура України завершила розслідування кримінальної справи відносно вибуху на ракетно-артилерійських складах у місті Артемівську.

Про це повідомила у п'ятницю прес-служба Генеральної прокуратури України.

На сьогодні з матеріалами кримінальної справи знайомлять шістьох обвинувачуваних. Це військовослужбовці цієї військової частини – один офіцер, чотири прапорщики і один цивільний - працівник пункту з прийому металобрухту.

За висновками досудового слідства, разом вони викрадали військове майно і здавали його на металобрухт. Задля того, щоб розрізати кольоровий метал, пронесли до одного зі сховищ військової частини зварювальний апарат.

А це було категорично заборонено правилами техніки безпеки. Внаслідок цього, під час роботи зварювального апарата у сховищі виникла пожежа. Вона і спричинила серію вибухів, які принесли збитки у 45 мільйонів гривень.

Шістьом особам пред’явлене обвинувачення за кількома статтями. Зокрема, викрадення військового майна, порушення правил поводження з речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку, перевищення службових повноважень. Після того, як обвинувачувані ознайомляться з матеріалами справи, її буде передано до суду.

Вибухи на ракетно-артилерійських складах у місті Артемівську відбулися восени минулого року.

Читайте також:

ГЕНПРОКУРАТУРА ПОРУШИЛА СПРАВУ ПРОТИ КЕРІВНИЦТВА МІНОБОРОНИ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...