У Грозному на День перемоги в результаті теракту загинув президент Чечні

Неділя, 9 травня 2004, 16:50
У результаті теракту в Грозному в неділю загинув президент Чечні Ахмад Кадиров.

Вибух стався о 10.35 за московським часом на центральній трибуні стадіону "Динамо" у столиці Чечні, де проходив концерт із нагоди Дня Перемоги. Усі трибуни стадіону були заповнені.

По останніми даними МНС Росії, у результаті теракту загинули чотири особи, включаючи Кадирова. Поранення отримали 42 людини. У лікарні знаходиться командуючий Об'єднаним угрупованням військ генерал-полковник Валерій Баранов, важко поранений у результаті вибуху.

Серед поранених також глава МВС Чечні Алу Алханов і комендант Чечні Григорій Фоменко.

У відповідності до статті 76 Конституції Чеченської республіки тимчасово виконувати обов'язки глави Чечні буде голова уряду Чечні Сергій Абрамов, повідомили РІА "Новости" в адміністрації президента РФ.

На зустрічі з ветеранами в Москві в неділю президент Росії Володимир Путін заявив, що відплата буде невідворотною для терористів.

"Усі, хто воював і зміг пережити війну твердо знали, що справедливість восторжествує і відплата буде невідворотньою. Не може бути жодних сумнівів, що відплата буде невідворотньою для тих, з ким ми ведемо боротьбу сьогодні. Вона буде невідворотньою для терористів", - заявив президент Росії.

"Кадиров пішов з життя 9 травня в день нашого загальнонаціонального свята, у День Перемоги, і пішов непереможеним, - сказав Путін. - Це була дійсно, героїчна людина. Усією своєю діяльністю він найпереконливішим чином доводив, що немає і не може бути ніякого знаку рівності між бандитами, терористами і цілим народом".

"Практично всі ці роки він собою прикривав і Чечню, і чеченців, і упевнено вів свою республіку до мирного життя. Протягом чотирьох років, останніх чотирьох років, президент Чечні Ахмад Хаджі Кадиров гідно і мужньо виконував свій обов'язок перед своїм народом", - додав Путін.

У свою чергу, син президента Чечні Рамзан Кадиров сказав: "Вибір, зроблений чеченським народом - це свідомий вибір".

Прокуратура Чечні порушила кримінальну справу за фактом вибуху. "Кримінальна справа порушена за трьома статтями: 105 (убивство), 205 (тероризм) і за статтєю "замах на життя представників державної влади", - сказав представник прокуратури Чечні.

За його словами, вибуховий пристрій, який спрацював на трибуні, було вмонтовано в елемент конструкції і тому не міг бути виявлений при огляді.

Джерело в МВС Чечні повідомило, що вибуховий пристрій був встановлений у центрі трибуни. "Вибуховий пристрій був встановлений у центрі центральної трибуни. Як видно, теракт був спрямований на військово-політичне керівництво республіки, зокрема на знищення президента Чечні Ахмада Кадирова", - підкреслило джерело.

РІА "Новости"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News