СБУ: ЖИТТЮ НУСЕРА НІЧОГО НЕ ЗАГРОЖУЄ

Вівторок, 1 червня 2004, 13:10
Життю мера Мукачевого Ернеста Нусера, який подав у відставку у п'ятницю через тиск і переслідування опонентів, не загрожує небезпека.

Про це заявив заступник голови СБУ Ігор Дріжчаний, виступаючи у парламенті зі звітом щодо подій навколо виборів у Мукачевому.

Він зазначив, що СБУ розглянуло заяву Нусера. "Йдеться не про погрози його життю, а про психологічний вплив на нього", - зазначив Дріжчаний.

Перед цим заступник міністра внутрішніх справ Корнієнко зазначив, що МВС також проводить дослідчу перевірку заяви екс-мера Мукачевого Нусера про переслідування та погрози його життю, які тривають 1,5 тижня.

За його словами, зараз у цій справі направлено запит до прокуратури з приводу підсудності, Нусеру надано охорону.

Доповідаючи про події навколо Мукачевого, Корнієнко повідомив, що Міністерство внутрішніх справ висловило догану начальнику УМВС України в Закарпатській області Варцабі, а також його заступнику Русину.

В той же час він наголосив, що підстав для звільнення цих осіб немає. Як відомо, опозиція звинувачує Варцабу і Русина у спільних діях з криміналітетом на виборах в Мукачевому.

Корнієнко також зазначив, що за допущенні порушення громадського порядку під час виборів в Мукачевому звільнений начальник Мукачівського МВ УМВС полковник міліції Дерновий.

Він повідомив, що у провадженні МВС знаходяться 4 кримінальні справи про хуліганські дії на дільницях.

Доповідаючи про події навколо Мукачевого, заступник голови СБУ Дріжчаний повідомив, що розглянуто 21 звернення депутатів та опитано 250 очевидців. На підставі цього відмовлено в порушенні кримінальної справи, оскільки загрози життю депутату не виявлено.

Він також повідомив, що встановлено особи членів так званих груп підтримки, які діяли на виборах в Мукачевому.

Дріжчаний зазначив, що вони входили до груп підтримки обох кандидатів, наголосивши, що завданням СБУ є оперативно-розшукова робота, а не встановлення партійної приналежності.

Читайте також:

МЕР МУКАЧЕВОГО НУСЕР ПОДАВ У ВІДСТАВКУ. Перед цим він зустрічався з Северінсен

НУСЕР ПІШОВ ПІСЛЯ ПОГРОЗ СИНУ. А НОВІ ВИБОРИ ВІДБУДУТЬСЯ ТІЛЬКИ В 2005-2006

Северінсен не гнала Нусера у відставку. Зате попросила владу в Одесі не рівнятися на Мукачеве

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування