Помічники Філенка зняли на відео, як сфальшивили вибори в Мукачевому

Вівторок, 1 червня 2004, 16:34
Народний депутат Володимир Філенко заявив, що влада підвела під кримінальну статтю голову однієї із дільничних комісій Мукачевого по виборам мера міста.

Про це Філенко сказав, коментуючи оприлюднення відеоплівок із записом підрахунку результатів голосування на виборчій дільниці № 4 на виборах мукачівського міського голови, повідомляє прес-служба "Нашої України".

Філенко розповів, що його помічник відзняв на камеру роботу дільничної комісії №4, яку очолював громадянин Мошкара.

"На відео чітко видно, як голова дільничної комісії оприлюднює результати: у виборах взяли участь 1739 громадян. 906 віддали голови за кандидата Віктора Балогу, 561 – за Ернеста Нусера. 164 виборчих бюлетеня визнано недійсними," – повідомив Філенко.

За словами парламентарія, "на плівці чітко зафіксовано, як голова дільничної комісії Мошкара зачитує результати голосування, вказує на бюлетені, на підставі яких складено протокол, після чого видно, що в руках він тримає протокол з мокрою печаткою".

"Моє здивування не мало меж, коли наступного дня я почув, що на дільниці №4 2400 виборців проголосували за Ернеста Нусера. Тим більше, що участь у голосуванні взяли лише 1739 виборців," – відзначив Філенко.

"Я ще 27 квітня подав заяву до генпрокуратури про фальшування результатів виборів на дільниці №4. Я передав копії плівок в СБУ і генпрокуратуру, але досі немає реакції на ці документи, відсутні слідчі дії, не відкрито кримінальної справи", - розповів Філенко.

"Я давав свідчення прокуратурі, навіть було складено акт про вилучення у мене плівки, однак далі справа не пішла. Таку поведінку правоохоронців можна охарактеризувати як "покриття кримінальних дій влади, які мали місце на виборах мера Мукачевого", – заявив народний депутат.

Він висловив переконання, що вказівки місцевій владі щодо порушень законодавства та організації безладу на виборах мукачівського мера віддавалися з будівлі на Банковій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...