Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВАСИЛЬЄВ ЗНОВУ ЗБИРАЄТЬСЯ ПОСАДИТИ ТИМОШЕНКО

Вівторок, 1 червня 2004, 19:57
Генеральний прокурор України Геннадій Васильєв обіцяє найближчим часом направити до Верховної Ради України подання з тим, щоб парламентарії дали згоду на притягнення лідера БЮТ Юлії Тимошенко до кримінальної відповідальності.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в Києві, повідомляє УНІАН

За словами Васильєва, "ми виходимо на той етап, коли зможемо звернутися до Верховної Ради з таким поданням".

Васильєв нагадав, що Генпрокуратура порушила кримінальну справу за статтею 369 Кримінального кодексу України після того, як отримала заяву та відеозапис помічника Тимошенко Володимира Боровка.

Як повідомлялося, 20 травня 2004 Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу стосовно Тимошенко, розглянувши заяву Боровка.

За інформацією прес-служби Генпрокуратури, цей чоловік повідомив, що за його допомогою Тимошенко намагалась вплинути на рішення суду та звільнити з-під варти обвинувачених у вчиненні особливо тяжких злочинів – Геннадія Тимошенка та Антоніну Болюру.

Для цього Тимошенко передала Боровку велику суму у доларах США і просила передати ці гроші судді. Цього прохання Боровко не виконав, тому тепер Тимошенко вимагає від нього повернення 125 тисяч доларів, заявив Боровко.

На підставі заяви Боровка 19 травня 2004 року Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти Тимошенко за частиною 2 статті 15, частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України за ознаками замаху на давання хабара.

18 травня Боровко, який назвався помічником народного депутата Тимошенко, заявив, що вона просила його за винагороду збирати компромат на президента Леоніда Кучму, прем'єр-міністра Віктора Януковича, главу адміністрації президента Віктора Медведчука, першого віце-прем'єра Миколу Азарова, а також шляхом підкупу посадовців "визволити із СІЗО її родичів".

Через декілька хвилин після закінчення прес-конференції Боровко викликав телефоном міліцію та у супроводі трьох співробітників спецпідрозділу "Беркут" на автомобілі відбув у невідомому напрямку.

Зі свого боку Тимошенко заявила, що Боровко, "безумовно, це - провокатор". "Я переконана, що цю провокацію підготував Медведчук і його команда", - підкреслила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування