Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко вважає, що Кучма хоче знищити місцеве самоврядування

Середа, 2 червня 2004, 14:15
Асоціація міст України вважає недоцільним створення Міністерства України з питань регіонального й місцевого розвитку.

Таке рішення було ухвалене на засіданні правління АМУ, що відбулося в середу в Києві.

Голова АМУ, міський голова Києва Олександр Омельченко підкреслив, що створення такого відомства буде означати "повне знищення місцевого самоврядування".

"Асоціація міст України вважає недоцільним мати вертикаль від уряду до місцевого самоврядування", - підкреслив Омельченко, додавши, що створення такої вертикалі не передбачено ні чинним законодавством, ні Конституцією України.

"Якщо хочуть мати міністра над главами районних і обласних адміністрацій, то ми хочемо, щоб вони обиралися", - підкреслив він.

На засіданні АМУ був розданий проект указу президента України про створення Міністерства України з питань регіонального й місцевого розвитку.

Проектом передбачається, що таке міністерство повинно бути створене на базі відповідних структурних підрозділів Міністерства економіки і з питань європейської інтеграції України, що реорганізується, а також Фонду сприяння місцевому самоврядуванню України, що ліквідується.

На засіданні правління АМУ також обговорювався проект ще одного указу президента про створення Міністерства житлово-комунального господарства України.

Члени правління АМУ прийняли рішення про те, що створенню такого міністерства має передувати проведення спільного засідання колегії Державного комітету житлово-комунального господарства й Асоціації міст України.

Крім того, має бути проведений "круглий стіл" за участю глави Держжитлокомунгоспу. Зокрема, члени правління АМУ висловили побажання, щоб глава Держжитлокомунгоспу відзвітувався з питань тарифів на житлово-комунальні послуги.

Указом президента передбачається, що Міністерство житлово-комунального господарства України має бути створене шляхом перетворення Державного комітету з питань житлово-комунального господарства.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування