Жванія відправляє Корчинського до Нікарагуа

Середа, 30 червня 2004, 19:58
Заступник начальника штабу "Нашої України" Давид Жванія вважає передвиборною технологією акцію, організовану партією "Братство" на керченському заводі "Затока".

"Корчинський зі своїми хазяїнами так загрався в технології, що ніколи з них уже не вибереться. Однак з такими технологіями їм місце на виборах у Нікарагуа", - сказав Жванія в коментарі "Українській правді".

Як відомо, лідер партії "Братство" Корчинський заявив про допомогу в організації "безстрокового страйку" працівникам заводу "Затока", серед власників якого значиться Жванія. Приводом для страйку названа заборгованість із зарплати.

Жванія в інтерв'ю "УП" спростував заяву "страйкового комітету "Братства" про те, що на "Затоці" зарплату не виплачують з 2002 року.

"Це нісенітниця. Усі ці дані можна перевірити в податковій, в органах статистики", - сказав Жванія.

Він відзначив, що на "Затоці" є заборгованість, що виникла ще до приватизації заводу.

"Коли ми прийшли на підприємство, воно взагалі шість років не працювало. Багато людей, перед якими тоді був борг, взагалі звільнилися. Після нашого приходу на "Затоці" не було виплати дивідендів – прибуток йшов на погашення заборгованості", - сказав Жванія.

За його словами, "на "Затоці" як на кожному машинобудівному заводі є заборгованості, але вони поточні і викликані тим, що суднобудівний завод не продає продукцію щодня".

"Затока" – це унікальний завод, він взагалі не одержує українські замовлення, а працює на іноземних клієнтів. Влада спершу намагається поламати роботу підприємства, яке близьке до опозиції, а потім Корчинські йдуть вибивати заборгованості в директора", - додав він.

За його словами, усі суперечки щодо зарплати мають вирішуватися через профспілковий комітет. "На заводі є профспілка, є система, як вирішуються подібні питання – є прокуратура, суд. Але все це вирішило замінити "Братство" Корчинського і його боси – вони що, взяли владу в державі?"

Взагалі, за його словами, за нинішніх умов не сплачувати зарплату неможливо: "Сьогодні якщо місяць не виплачується зарплата, робітник іде". Жванія також сказав, що зарплата зварника на "Затоці" складає 400 доларів.

Розповідаючи про акції на заводі у вівторок, Жванія сказав, що "прийшли 20 хлопців з "Братства" допомогти працівникам підприємства одержати зарплату". "На провокацію працівники заводу не піддалися, на заході не було профспілкових діячів".

У цілому, на думку Жванії, кампанія Корчинського – "це все дрібні капості". "Боротися з цим можна тільки дустовим милом", - додав він.

"Українська правда"

Читайте також:

Соратник Ющенко Жванія знову потрапив у темник. На нього нацькували хлопців Корчинського

Жванія каже, що Кучмі набрехали про проблеми на його заводі

Кучма хоче забрати в Жванії завод

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...