"Укрспецекспорт" відхрещується від зброї для терористів

П'ятниця, 4 червня 2004, 10:41
Компанія "Укрспецекспорт", що здійснює продаж зброї за кордон, заявила, що ані вона, ані її дочірні підприємства не мають жодного відношення до вантажу, який було затримано у Стамбулі на судні, що прямувало з України до Єгипту.

Раніше турецькі засоби масової інформації повідомили, що стамбульська митниця вилучила з судна два контейнери з переносними ракетами, гранатометами, артилерійськими снарядами, автоматичною стрілецькою зброєю.

Речник міністерства закордонних справ Ураїни Маркіян Лубківський тим часом запевнив, що вантаж судна був законним.

Лубківський сказав, що судно йшло під мальтійським прапором, а вантаж був призначений для Єгипту, що, за словами українського речника, підтвердив і єгипетський посол.

Речник МЗС також повідомив, що на борту судна перебували, поміж іншими, шестеро громадян України.

За словами Маркіяна Лубківського, причиною проблеми стало "неналежне маркування" вантажу.

Тим часом, за повідомленнями інформагенцій, турецький посол у Києві сказав журналістам, що контейнери зі зброєю було вказано як запасні частини.

Посол Туреччини також сказав, що судно, начебто, завантажувалося у Новоросійську, повідомляє Українська служба Бі-Бі-Сі.

Раніше турецьке телебачення припустило, що зброя призначалася для організації терактів під час Самміту НАТО в Стамбулі, запланованого на 28-29 червня.


Читайте також:

На шляху до Стамбула Кучму випередив корабель зі зброєю. Її могли використати в терактах?


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування