Повернення Лазаренка чекає-не дочекається Генпрокуратура

П'ятниця, 4 червня 2004, 11:26
У випадку повернення екс-прем'єра України Павла Лазаренка на батьківщину за нього візьметься Генеральна прокуратура.

Про це заявив заступник голови адміністрації президента, керівник головного аналітичного управління адміністрації Василь Базів у п'ятницю на черговому брифінгу в Києві.

Так він прокоментував заяву Лазаренка про намір повернутися до України і зайнятися політичною діяльністю.

"Його з нетерпінням вдома чекає Генпрокуратура, і навряд чи в умовах, у яких він буде знаходитися - дуже окреслених і зрілих - йому буде до політики", - сказав Базів.

У четвер суд присяжних по справі "США проти Лазаренка" суду Північного округу Каліфорнії виніс вердикт, що Лазаренко винний по всіх 29-ти пунктах обвинувачення, висунутих проти нього прокуратурою США.

Колишній прем'єр обвинувачувався у змові, відмиванні грошей, шахрайстві при переведенні засобів і переміщенні викрадених грошей у США. Суд присяжних не визначав міру покарання для Лазаренка. Це рішення має винести суддя Мартін Дженкінс на підставі вердикту присяжних. Воно, як очікується, буде прийнято не раніше ніж через два-три місяці.

Національне центральне бюро Інтерполу в Україні відновило термін дії міжнародного розшуку Лазаренка до серпня 2008 року. Це викликано тим, що кінцева мета розшуку, а саме екстрадиція колишнього українського прем'єра в Україну не була досягнута.

Між Україною і США немає угоди про екстрадицію.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

У США ЛАЗАРЕНКА ВИЗНАЛИ ВИННИМ ПО ВСІХ ПУНКТАХ ОБВИНУВАЧЕННЯ. Він був готовий до цього

СУДДЯ ВІДМОВИВСЯ ПОВЕРНУТИ ЛАЗАРЕНКА ДО В'ЯЗНИЦІ

ЛАЗАРЕНКУ НЕ ВАРТО ЇХАТИ З США. ЙОГО ШУКАЄ ІНТЕРПОЛ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування