Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

“Репортери без кордонів” написали листа Білоконю

П'ятниця, 4 червня 2004, 11:47
“Репортери без кордонів” звернулися до міністра внутрішніх справ Миколи Білоконя з приводу побиття головного редактора тижневика "Час" Петро Кобевка.

Про це повідомляє Інститут масової інформації.

“Репортери без кордонів” очікують, що з приводу цього нападу, який є дуже тривожною ознакою напередодні президентських виборів, що відбудуться в жовтні цього року, буде проведено глибоке та прозоре розслідування”, - сказано у заяві.

“З початку року ситуація зі свободою слова в країні залишається дуже тривожною, - підкреслює міжнародна організація. - Двох журналістів інтернет-газет було заарештовано упродовж двох тижнів".

Як повідомляла "УП", інцидент трапився 28 травня в Чернівцях, де троє невідомих напали та побили редактора тижневика “Час”.

За даними ІМІ, жертва вважає, що напад має стосунок не до конкретної публікації, а до загальної позиції газети. Зокрема, з моменту створення газети “Час” проти неї було ініційовано 48 позовів у зв’язку зі статтями, надрукованими на її сторінках.

В своєму щорічному звіті 2004 року “Репортери без кордонів” вказують, що "за 2003 рік кількість журналістів, на яких було скоєно напад, збільшилась, та що розслідування вбивств журналістів не зрушуються з місця”.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...