ГЕНПРОКУРАТУРА КЛИЧЕ ЛАЗАРЕНКА ДОДОМУ "ПО ДОБРІЙ ВОЛІ"

П'ятниця, 4 червня 2004, 13:58
Генеральна прокуратура України нагадує про своє право ініціювати повернення українського екс-прем'єра Павла Лазаренка в Україну для завершення досудового слідства та скерування справи до суду.

Про це йдеться в повідомленні, поширеному прес-службою генпрокуратури.

Прес-служба повідомляє, що з ініціативи Генеральної прокуратури України, Національне центральне бюро Інтерполу в Україні поновило термін дії міжнародного розшуку колишнього прем’єр-міністра Павла Лазаренка.

"Ця ініціатива Генеральної прокуратури України пов’язана з тим, що 3 червня 2004 року суд присяжних у справі "США проти Лазаренка" Північного округу Каліфорнії виніс свій вердикт, визнавши Павла Лазаренка винним за 29-ма пунктами обвинувачення, висунутими прокуратурою США", - зазначає прес-служба відомства.

"Це означає, що Генеральної прокуратури України має право на умовах доброї волі та взаємності ініціювати повернення Павла Лазаренка в Україну для завершення досудового слідства та скерування справи до суду", - говориться в повідомленні.

Як відомо, США не видають Лазаренка Україні через відсутність угоди про екстрадицію.

Прес-служба Генпрокуратури нагадує, в Україні досудовим слідством Павло Лазаренко обвинувачується у замовленні та організації вбивств Народних депутатів Щербаня та Гетьмана, організації приготувань до вбивства інших людей, заволодінні державним майном і особливо великих розмірах, зловживанні службовим становищем, неодноразовому отриманні хабарів в особливо великих розмірах, в тому числі й шляхом вимагання, незаконному відкритті валютних рахунків за кордом і перерахування на них державних коштів, отриманих злочинним шляхом.

***

У той же час член фракції СДПУ(о) Нестор Шуфрич, коментуючи в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" обвинувальний вердикт суду присяжних у Сан-Франциско Лазаренку, заявив, що вважає за необхідне забезпечити судовий процес над екс-прем'єром України Павлом Лазаренком в Україні.

"Рішення суду, у якій країні воно б ні було ухвалено, має поважатися. Те, що суд присяжних ухвалив рішення про винуватість Лазаренка в порушенні законів США - факт, що здійснився,", - сказав депутат.

Разом з тим, Шуфрич вважає, що над екс-прем'єром також має здійснитися й українське правосуддя.

"Я думаю, що наша Феміда не повинна відставати від американського правосуддя і повинна поставити крапку в обвинуваченнях, висунутих Лазаренку в Україні. Прокуратура має довести, що обвинувачення, пред'явлені йому щодо порушення українських законів, мають місце", - підкреслив він.

У четвер суд присяжних у Сан-Франциско виніс обвинувальний вердикт Лазаренку по всіх 29-ти пунктах.

Читайте також:

Guilty 29 разів

Повернення Лазаренка чекає – не дочекається Генпрокуратура

СУДДЯ ВІДМОВИВСЯ ПОВЕРНУТИ ЛАЗАРЕНКА У В'ЯЗНИЦЮ

У США ЛАЗАРЕНКА ВИЗНАЛИ ВИННИМ ПО ВСІХ ПУНКТАХ ОБВИНУВАЧЕННЯ

Присяжні серйозно взялися за діло Лазаренка, попросивши маркери і папір

ЛАЗАРЕНКУ НЕ ВАРТО ЇХАТИ ЗІ США. ЙОГО ШУКАЄ ІНТЕРПОЛ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування