Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни все ще зацікавлені в реверсі "Одеса-Броди"

П'ятниця, 4 червня 2004, 14:54
Російсько-британська компанія ТНК-ВР все ще зацікавлена в реверсному використанні українського нафтопроводу "Одеса-Броди" для поставок російської нафти.

Про це сказав віце-президент компанії Олександр Городецький, повідомляє УНІАН

"Ми підтверджуємо своє бажання і готовність працювати в цьому напрямі", - сказав він, коментуючи інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про те, що Кабінет Міністрів України розглядає можливість тимчасового реверсу нафтопроводу.

На його думку, пряме використання нафтопроводу досі залишається під питанням, і ТНК-ВР готова відновити переговори з урядом України про реверс. "Ми дійсно бачимо, що робота нафтопроводу в аверсному напрямі не реалізується, тому, якщо у Кабінету Міністрів є бажання відновити ці переговори, ми повністю відкриті, й максимально підтримуватимемо і сприятимемо цьому рішенню", - зазначив Городецький.

Він не виключив, що реверсне використання "Одеса-Броди" допоможе стабілізувати ситуацію на ринку нафтопродуктів України. "Напряму вони (реверс трубопроводу і ситуація на ринку) не пов'язані, але непрямі аспекти можуть виникати", - сказав Городецький.

Як повідомлялося раніше, за даними інформованого джерела, український уряд зараз розглядає можливість реверсу нафтопроводу "Одеса-Броди" на 1 або 3 роки, щоб, зокрема, стабілізувати ситуацію на ринку пального, ціни на якому з початку року виросли більше ніж на 50%.

Уряд України 4 лютого ц.р. відмовив у реверсі "Одеса-Броди" російським нафтовим компаніям, які пропонували щорічно прокачувати з Бродів до Одеси 9 млн. тонн нафти. Далі нафту планується поставляти через нафтотермінал "Південний" по Чорному морю до Європи.

Раніше Кабмін заявляв про плани розпочати поставки каспійської нафти нафтопроводом "Одеса-Броди" в травні-червні ц.р.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування