Кінах іде в президенти. А Пустовойтенка з виборів зняв Толстоухов?

Субота, 5 червня 2004, 15:03
Перша загальнопартійна конференція Партії промисловців і підприємців ухвалила рішення рекомендувати партійному з'їзду висунути лідера ПППУ Анатолій Кінаха кандидатом у президенти країни.

Таке рішення було прийнято за підсумками роботи конференції в суботу в Києві.

Конференція констатує, що висунення Кінаха кандидатом у президент є послідовним кроком реалізації програми партії.

Усім партійним організаціям рекомендовано підвищити активність у кампанії, організованій на підтримку Кінаха.

Учасники конференції підтримали основні положення нової редакції програми партії, яка буде винесена на розгляд з'їзду.

В інтерв'ю журналістам Кінах ще раз підтвердив свою готовність взяти участь у майбутніх президентських виборах.

"У випадку довіри, я готовий брати участь у виборах, і налаштований на чесну боротьбу і чесний діалог із суспільством", - сказав він.

Говорячи про єдиного кандидата від провладних сил, лідер ПППУ відзначив: "Запропонована конфігурація щодо єдиного кандидата не відповідає нашим принциповим позиціям". Він пояснив, що має на увазі відповідальність партії за майбутнє країни і за розв'язання існуючих проблем.

Разом з тим Кінах відзначив, що партія відкрита для діалогу з провладними силами, а остаточне рішення про його участь у виборах ухвалить з'їзд партії, що пройде 10 липня.

***

У той же час один з лідерів Народно-демократичної партії Анатолій Толстоухов заявив, що НДП має намір підтримати єдиного кандидата від влади.

Про це Толстоухов, який є главою київської міської організації НДП, заявив на конференції цієї організації в суботу в Києві.

Толстоухов підкреслив, що центристські партії і сили повинні висувати одного кандидата на президентських виборах, щоб "йти до спільної перемоги через коаліційні дії".

Разом з тим НДП вважає, що кожна партія має право на самостійний вибір кандидатури, сказав Толстоухов.

Він також підкреслив, що НДП має власного кандидата, однак вважає, що дотримання державних інтересів, наступництво курсу, оптимізація дій влади, збереження економічної і політичної стабільної ситуації може забезпечити тільки представник провладних сил.

НДП на даний момент вирішила не вливатися в жодні блоки, для того щоб не утратити свій бренд, відзначив Толстоухов.

За його словами, кандидатуру єдиного кандидата від провладних сил партії повинні обговорити на своїх з'їздах. НДП розгляне це питання на з'їзді партії 10 липня з урахуванням усіх показників рейтингів.

Толстоухов до останнього часу поєднував посаду міністра Кабінету міністрів з мандатом народного депутата. 3 червня Верховна Рада достроково припинила його депутатські повноваження.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News