Націоналісти об'єднаються, щоб підтримати Ющенка

Понеділок, 7 червня 2004, 15:29
Конгрес українських націоналістів, Організація українських націоналістів, Всеукраїнське об'єднання "Свобода" і Організація українських націоналістів(революційна) мають намыр об'єднаними зусиллями підтримати на президентських виборах кандидатуру лідера блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка.

"Українські націоналісти упевнені, що єдиним реальним претендентом на перемогу на виборах від національно-патріотичних сил є Віктор Ющенко. У зв'язку з цим ми закликаємо членів наших організацій активніше включатися в роботу структур блоку Віктора Ющенка "Наша Україна", - сказано в спільній заяві лідерів цих організацій.

Разом з тим, під час виборчої кампанії українські націоналісти "мають зробити все, щоб ідейні основи українського націоналізму утверджувалися в повсякденному житті", мовиться в заяві.

"Ми також усвідомлюємо, що прийшов час консолідувати український націоналістичний рух, і з цією метою ми заявляємо про створення робочої групи, яка в короткий строк повинна розробити ідеологічні і політичні основи об'єднання українського націоналістичного руху", - йдеться в заяві лідерів КУН, ОУН, ОУН(революційної) і ВО "Свобода".

"Очевидно, що ідейною основою такого об'єднання стане український націоналізм, який виплекала ОУН і її провідні ідеологи. Разом з тим, український націоналістичний рух має стати сучасною політичною силою, вагомим чинником суспільно-політичного життя держави", - сказано в документі.

Голова секретаріату КУН Степан Брацюнь в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заявив, що "мова йде про об'єднання для спільних дій, і в жодному разі про створення якоїсь єдиної організації".

Президентські вибори в Україні призначено на 31 жовтня цього року.


Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування