СДПУ(о) хоче "усунути" Нусера як свідка фальсифікації?

Понеділок, 7 червня 2004, 16:13
Член робочої групи Верховної Ради з виборів міського голови Мукачевого Анатолій Матвієнко вважає, що нині існує проблема безпеки екс-мера Мукачевого Ернеста Нусера.

Про це він заявив, перебуваючи на Закарпатті за дорученням голови Верховної Ради Володимира Литвина, повідомляє прес-служба регіонального представництва „Нашої України”.

Коментуючи заяву про відставку Нусера з посади міського голови Мукачевого, Матвієнко зазначив, що посилка на залякування Нусера має "значну частину цинізму", і готувалася вона в Києві.

На думку депутата, об’єднані соціал-демократи намагатимуться використати його як розмінну карту.

У зв’язку з цим парламентарій звернувся до СБУ та міліції з проханням не гратися із „охороною і безпекою Нусера", оскільки, як йому стало відомо, "з Києва йдуть настійливі прохання щодо відміни рішення про охорону Нусера”.

За словами Матвієнка, у такий цинічний спосіб дана політична сила хоче усунути свідків фальсифікації виборів мера Мукачева. „Це моє особисте передчуття, і я цього нікому не бажаю”, - зазначив Матвієнко.

Виступаючи в прямому ефірі ТРК „М-студіо”, Матвієнко заявив, що голова Закарпатської облдержадміністрації Іван Різак "є головним організатором бандитського режиму на Закарпатті".

„У нього радником виступає бандит-злодій Чубірко, вся система правоохоронних органів краю є бандитською, а прокурор області освячує фальшування протоколів виборів міського голови Мукачевого”, - зазначив депутат.

За словами Матвієнка, відповідальні керівники облдержадміністрації за вказівкою Різака організовували і схиляли голів дільничних комісій озвучувати сфальсифіковані протоколи 12 дільничних комісій, в результаті чого і „вони стали на стезю злочинної діяльності”.

„Ще 21 квітня цього року, перебуваючи в Мукачевому у складі парламентської комісії, яку очолює заступник голови Верховної Ради Олександр Зінченко, я звернувся до в.о. прокурора Мукачевого пана Олага із запитом стосовно легітимності або нелегітимності сесії міськради від 19 квітня, на якій Нусера було проголошено міським головою. Проте досі відповіді з прокуратури я не отримав” – повідомив Матвієнко.

На думку парламентарія, відсутність відповідної реакції прокуратури на протизаконні дії керівництва Мукачевого породжує наступні правопорушення, які мали місце під час проведення так званих сесій міськради від 28 травня та безпідставного перенесення сесії, яка мала відбутись 3 червня.
Більше того, бездіяльність прокуратури призвела до того, що нині в Мукачевому „одних депутатів запрошують на сесію, а інших ні”, що суперечить закону про місцеве самоврядування, - підсумував Матвієнко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування