Бухгалтера Тимошенко повернули до СІЗО, трохи підлікувавши

Понеділок, 7 червня 2004, 16:57
Колишня бухгалтер корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) Антоніна Болюра утримується під вартою відповідно до постанови суду, запобіжний захід у зв'язку зі станом її здоров'я ніхто не змінював.

Про це повідомили в понеділок у прес-службі Генеральної прокуратури, коментуючи інформацію про те, що Болюра знаходиться в Лук'янівському СІЗО в передінфарктному стані.

"Якщо вона знаходиться в СІЗО, це означає, що є дані про те, що стан її здоров'я дозволяє їй там знаходитися", - заявили в Генпрокуратурі, відзначивши при цьому, що прокуратура в будь-якому випадку підтримує сторону обвинувачення.

За інформацією прес-служби, Болюрі була надана необхідна медична допомога, а потім, природньо, її знову доставили до СІЗО, тому що запобіжний захід судом не змінювався.

"Існують нормативні документи, що регламентують утримання у слідчому ізоляторі: там ніколи не буде утримуватися людина в передінфарктному стані", - додали в прес-службі.

Як повідомлялося, партія "Батьківщина" заявила про те, що колишня співробітниця корпорації ЄЕСУ Болюра, що знаходилася в лікарні в передінфарктному стані, викрадена озброєними співробітниками спецпідрозділу міліції.

До лікарні Болюра потрапила 4 червня, після того, як у ході судового засідання вона знепритомніла. Увечері того ж дня більш 30 збройних співробітників спецпідрозділу міліції "увірвалися до реанімації, відключили систему життєзабезпечення, і відвезли Болюру.

У травні Шевченківський суд Києва змінив запобіжний захід одному з колишніх керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України", головному бухгалтерові цієї компанії Болюрі з підписки про невиїзд на утримання під вартою.

Таке рішення суд прийняв за клопотанням прокурора, який підтримує обвинувачення в суді по кримінальній справі у відношенні Болюри й одного з колишніх керівників "ЄЕСУ" Геннадія Тимошенка. Запобіжний захід змінено у зв'язку з тим, що Болюра неодноразово ухилялася від явки на судове засідання.

Справа щодо Болюри була направлена до суду в червні 2003 року. Справу щодо ще двох колишніх керівників "ЄЕСУ" - Євгена Шаго і Лідії Сокольченко - виділено в окреме провадження, тому що вони знаходяться в розшуку.

Відповідно до матеріалів справи, названі особи, "діючи в складі організованої злочинної групи під керівництвом і разом із президентом ПФК "ЄЕСУ" Юлією Тимошенко, навмисне, з корисливих спонукань, зловживаючи службовим становищем, шляхом службової підробки, зробили ряд тяжких злочинів".

Зокрема, як повідомлялося з посиланням на прес-службу Генпрокуратури, обвинувачувані "незаконно заволоділи валютними засобами на суму $2 млрд. 251 млн. 221 тис. 873,6, отриманих від реалізації в Україні російського природного газу; приховали за кордоном України валютний виторг на суму $181 млн. 542 тис. 75,23; незаконно заволоділи державними засобами на суму 14 млн. 81 тис. 11 грн.; намагалися заволодіти державними засобами на суму 11 млн. 804 тис. 106,77 грн. і ухилялися від сплати податків на суму 21 млн. 375 тис. 304,74 грн".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Екс-бухгалтера Тимошенко в передінфарктному стані вивезли 30 омонівців

З ЛІКАРНІ ВИВЕЗЛИ ДО СІЗО ЕКС-БУХГАЛТЕРА "ЄЕСУ"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:58
Росія стала головним постачальником нафти до Індії, потіснивши частку ОПЕК до історичного мінімуму
09:57
Туск прокоментував затримання поляка, який допомагав РФ із замахом на Зеленського
09:49
Окупанти скасували парад у Криму на 9 травня
09:45
У Кривому Розі − приліт інфраструктурний об'єкт: 3 поранених
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
09:17
Комбінований удар по Україні: сили ППО збили 22 ракети, 2 з яких Х-22 та 14 "Шахедів"
09:14
Внаслідок обстрілів призупинена робота вокзалу у Дніпрі
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
Усі новини...