У Пінчука-Ахметова в боротьбі за "Криворіжсталь" все більше конкурентів

Понеділок, 7 червня 2004, 19:14
На участь у конкурсі з продажу 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" подано шість заявок.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив у понеділок начальник управління конкурсного продажу Фонду держмайна (ФДМ) України Володимир Чердаков.

У свою чергу, як повідомляє прес-служба ВАТ "Сєвєрсталь", ця компанія, що представляє інтереси консорціуму Arcelor, "Сєвєрсталь" і Severstal North America, 4 червня подала заявку на участь у конкурсі з продажу "Криворіжсталі".

Вони також оплатили необхідний депозит в українських гривнях, еквівалентний приблизно $72 млн.

На думку голови ради директорів ВАТ "Сєвєрсталь" Олексія Мордашова, переможцем конкурсу має стати інвестор, зацікавлений у довгостроковому розвитку підприємства і при цьому здатний заплатити в державний бюджет України найбільшу ціну за акції "Криворіжсталі" і взяти на себе пакет соціальних зобов'язань.

"Ми бачимо великий потенціал у підприємствах української чорної металургії, зокрема ВАТ "Криворіжсталь", бачимо можливості для синергії з російськими і світовими виробниками сталі", - заявив Мордашов.

Він додав, що в ході підготовки до аукціону фахівці компанії уважно вивчили можливості підприємства, знають про високу кваліфікацію співробітників "Криворіжсталі" і про гарний стан основних фондів підприємства".

Голова ради директорів ВАТ "Сєвєрсталь" наголосив на намірі компанії виконати на "Криворіжсталі" весь комплекс необхідних соціальних зобов'язань.

"Вибір - за українською стороною, який потрібно вирішити, потрібно їм таке партнерство чи ні", - констатував Мордашов.

Голова ради директорів також нагадав, що за підсумками його зустрічі з прем'єр-міністром України Віктором Януковичем, яка відбулася 1 червня, можна сподіватися, що "підприємства Росії й України зможуть співробітничати не тільки в металургійній, але й у гірничо-металургійній галузі", додав Мордашов.

У випадку перемоги в конкурсі консорціуму, до якого зараз входять компанії Arcelor, "Сєвєрсталь" і SNA, Мордашов не виключив можливості приєднання до нього інших учасників: "Ми продовжуємо вести переговори щодо цього, однак повідомляти про їхні результати я вважав би завчасним".

Раніше представники концерну заявляли про готовність заплатити більш $1 млрд. за пакет у 93,7% акцій ВАТ "Криворіжсталь".

Як повідомлялося раніше, Фонд держмайна України 12 травня оголосив конкурс із продажу 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь". Стартова ціна пакета - 3806 млн. грн. Конкурс має відбутися 14 червня, заявки приймаються до 7 червня включно.

Документи на участь у конкурсі подав також консорціум "Індустріальна група", до якого входять, Дніпровський меткомбінат ім. Дзержинського, Алчевський коксохімічний завод, одеський "Місто Банк" і компанія з управління активами "Автоальянс-XXI століття".

Консорціум створений з метою керування активами корпорації "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД).

Про свої плани брати участь у конкурсі заявили альянс LNM Group і U.S. Steel, індійська TATA Steel, компанія "ЄвразХолдінг".

Очікується також участь нещодавно створеного в Україні промислово-фінансового консорціуму "Інвестиційно-металургійний союз" (ІМС, Дніпропетровськ). Він поєднує підприємства Віктора Пінчука і Рината Ахметова і вважається фаворитом конкурсу з приватизації "Криворіжсталі".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування