На проекті політреформи Медведчука-Симоненка поставили хрест. Тепер будуть тягти 4180

Понеділок, 7 червня 2004, 21:17
На засіданні у понеділок робоча група Верховної Ради по внесенню змін до Конституції вирішила взяти за основу проект змін до Основного закону 4180, і внести його на голосування до сесійного залу для попереднього ухвалення.

Про це у студії "Громадського радіо" повідомив координатор парламентської більшості Степан Гавриш, зазначивши, що група "адаптувала законопроект 4180 до компромісу".

Гавриш також сказав, що робоча група відмовилася виносити на переголосування проект 4105, що вже був попередньо схвалений 24 грудня і 3 лютого і що дозволило б завершити політреформу вже на цій сесії.

"Цей варіант відкинуто остаточно", - зазначив він.

За його словами, учасники робочої групи дискутували близько 4 годин, деякі народні депутати залишали засідання. Однак в результаті депутати ухвалили рішення взяти за основу проект змін до Конституції 4180, і внесли до нього необхідні юридичні редагування.

А саме, основні положення проекту 4105, який не був підтриманий парламентом, включені у законопроект 4180. Таким чином, він не містить норму про обрання президента парламентом і виключені перехідні положення. Проведені також необхідні юридичні зміни, зумовлені відповідністю до законодавства, на чому наголошував Конституційний Суд.

"Домовилися про внесення до 4180 деяких новел, передбачених проектом 3207-1", - повідомив Гавриш. За його словами, основний текст проекту узгоджений, "залишилися перехідні положення".

За його словами, тут є різні точки зору, зокрема, щодо моменту набуття чинності змін у Конституції.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...