Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Приватизацію "Криворіжсталі" розблокують маніпуляцією із судами?

Вівторок, 8 червня 2004, 13:45
Голова спеціальної комісії з питань приватизації Валентина Семенюк заявляє про тиск на суддів, які розглядають її скаргу з вимогою зупинення приватизації "Криворіжсталі".

"Уже почався тиск на суддів. Сьогодні голова Голосіївського суду вилучив у судді документи, щоб передати їх у Печерський суд", - сказала Семенюк у коментарі "Українській правді".

Як відомо, до Голосіївського суду було подано скарги на рішення Фонду держмайна щодо приватизації "Криворіжсталі". За законодавством, подання скарг на накази ФДМ щодо приватизації "Криворіжсталі" призупинило дію цих наказів. Печерський суд має репутацію установи, яка ухвалює рішення на користь влади.

Семенюк повідомила у коментарі "УП", що скарги подала вона, "а також ряд громадян України – дві жінки з Кривого Рогу, одна мешканка Києва".

Пояснюючи суть скарги, Семенюк сказала, що Фонд держмайна порушив її права як громадянина, а також інших людей, які подали до суду. "Ми маємо право брати участь у приватизації. За законом "Про приватизацію" 5% акцій мають бути виставлені на відкритих торгах".

На питання, чому скарги було подано до Голосіївського суду, а не Печерського (де територіально розташований ФДМ), Семенюк сказала, що це зроблено "за місцем проживання і розташування громадян". "Головне – що подано до суду на території Києва. А район не має значення", - сказала Семенюк.

Як відомо, головним претендентом на приватизацію 93% "Криворіжсталі" є холдинг Віктора Пінчука і Рината Ахметова. Інші потенційні учасники конкурсу з числа західних і російських компаній були невдоволені його умовами, які були дискримінаційними щодо них і трактувалися на користь Пінчука-Ахметова.

Читайте також:


Суд заборонив приватизувати "Криворіжсталь". Тимчасово

"Криворіжсталь" рятуватимуть від Пінчука й Ахметова через суд


"Криворіжсталь" таки дістанеться Пінчуку і Ахметову?

Працівники "Криворіжсталі" завалили Чечетова проханнями продати їх місцевим олігархам


Ющенко виступає проти приватизації "Криворіжсталі" "чуками"

"Інтерпайп" і "донецькі" об'єдналися, щоб купити "Криворіжсталь"?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...