Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Пінчука і Ахметова з'явилось ще два конкуренти

Вівторок, 8 червня 2004, 14:24
Консорціум у складі LNM Group, U.S.Steel, а також LNM Holdings Ispat Karmet (Казахстан) і Ispat Polska (Польща), які входять до нього, подав заявку на участь у приватизаційному конкурсі з продажу 93,02% акцій "Криворіжсталі".

Як відзначається в прес-релізі консорціуму з посиланням на голову правління Лакшмі Міттала, у своїй пропозиції LNM Group, консорціум планує збільшити виробничі потужності "Криворіжсталі" до 10 млн. тонн і виробляти на ньому продукцію з більш високою доданою вартістю, а також зберегти соціальну стабільність на підприємстві.

Російська компанія "Євразхолдинг" також вирішила брати участь у конкурсі з продажу 93,02%-го пакета акцій ВАТ "Криворізький гірничо-металургійний комбінат "Криворіжсталь".

Як повідомив у вівторок директор з корпоративних відносин і зовнішніх зв'язків "Євразхолдингу" Олександр Карлашов, компанія вже подала заявку в конкурсну комісію.

Раніше президент "Євразхолдингу" Олександр Абрамов заявляв, що компанія має намір брати участь у конкурсі по "Криворіжсталі" "сама, без будь-яких альянсів".

Конкурс із продажу "Криворіжсталі" був оголошений 12 травня. Стартова ціна пакета встановлена в розмірі 3806 млн. грн. Підсумки конкурсу повинні бути підведені 14 червня. Останній день прийому заявок - 7 червня.

ФДМ одержав шість заявок на участь у конкурсі, за попередніми даними, по три від вітчизняних і іноземних інвесторів.

Про подачу заявок вже оголосили український консорціум "Індустріальна група" і ВАТ "Северсталь" (РФ), що виступає від імені консорціуму Arcelor, "Северстали" і Severstal North America.

Крім того, очікується участь у конкурсі індійської TATA Steel і нещодавно створеного в Україні промислово-фінансового консорціуму "Інвестиційно-металургійний союз" (ІМС, Дніпропетровськ).

Наразі конкурс припинено у зв'язку з розглядом у Голосіївському суді Києва скарг на накази Фонду держмайна, що стосуються корпоратизації і приватизації "Криворіжсталі".

"Криворіжсталь" - найбільший в Україні виробник металопродукції, частка якого на ринку досягає 20%.

Виробничі потужності підприємства, що має повний виробничий цикл, розраховані на щорічний випуск понад 6 млн. тонн прокату, близько 7 млн. тонн сталі і більш 7,8 млн. тонн чавуна.

LNM Group і U.S.Steel - другий і шостий за величиною виробники сталі у світі, що разом виробляють щорічно близько 60 тонн сталі і 20 млн. тонн коксу. "LNM" був також конкурентом ІСД у боротьбі за польський меткомбінат "Huta Czestochowa".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:



Приватизацію "Криворіжсталі" розблокують маніпуляцією із судами?

Суд заборонив приватизувати "Криворіжсталь". Тимчасово

"Криворіжсталь" рятуватимуть від Пінчука й Ахметова через суд


"Криворіжсталь" таки дістанеться Пінчуку і Ахметову?

Працівники "Криворіжсталі" завалили Чечетова проханнями продати їх місцевим олігархам

Ющенко виступає проти приватизації "Криворіжсталі" "чуками"

"Інтерпайп" і "донецькі" об'єдналися, щоб купити "Криворіжсталь"?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування