Томенко просить Кучму вгамувати чиновників, які вкалують на Януковича

Вівторок, 8 червня 2004, 17:31
Голова парламентського комітету з питань свободи слова Микола Томенко запропонував президенту Леоніду Кучмі закликати чиновників зупинити незаконну участь органів державної влади та місцевого самоврядування, їхніх посадових осіб у передвиборчій кампанії.

Про це у вівторок повідомила прес-служба комітету з питань свободи слова.

Томенко також звернувся до Голови Центрвиборчкому Сергія Ківалова з пропозицією ЦВК видати постанову “з роз’ясненням проблемних питань щодо обмежень на участь у передвиборчій кампанії органів державної влади та місцевого самоврядування, їхніх посадових осіб”.

Як відзначається у зверненні, органи державної влади та місцевого самоврядування, їхні посадові особи вже розпочали свою активну участь у боротьбі тих чи інших потенційних кандидатів в президенти України за владу.

"Вже сьогодні в місцевих державних адміністраціях проводяться наради з керівниками підприємств, установ та організацій, спрямовані на широкомасштабну підтримку певних кандидатів, передусім, прем’єр-міністра України", - йдеться у повідомленні.

"В більшості регіонів України, зокрема, в сільських районах, голови районних державних адміністрацій публічно проголошують, що відповідні адміністрації виконують функції передвиборчих штабів Януковича", - йдеться у повідомленні.

На переконання Томенка, подібні дії органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, їхніх посадових осіб грубо порушують вимоги виборчого законодавства, а також законодавства, яким регулюється порядок діяльності таких органів та посадових осіб.

Більше того, у них нерідко присутні ознаки злочинів у сфері службової діяльності, зокрема, зловживання владою або службовим становищем, перевищення влади або службових повноважень та інше.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...