Герман пустить всіх журналістів на Януковича, ще й компенсує витрати

Середа, 9 червня 2004, 00:00
Перший заступник голови Вінницької обдержадміністрації Микола Дмитренко назвав дурістю недопущення незалежних журналістів на висвітлення візиту прем'єр-міністра у Вінницьку область.

Про це він сказав, коментуючи заяви місцевих журналістів про відмову в їхній акредитації на деякі заходи за участю Віктор Януковича, повідомляє Інститут масової інформації.

"Це дурість з боку Татусяка (Сергій Татусяк - заступник голови Вінницької ОДА – ІМІ). Своїми діями він наносить удар іміджу обласної адміністрації" - додав Микола Дмитренко.

Він також повідомив, що усі без винятку ЗМІ повинні були бути акредитовані для висвітлення візиту Віктора Януковича в область .

"Адже Віктор Федорович вирішує тут господарські питання, а не політичні ", - додав Микола Дмитренко.

Він також припустив, що результатом недопущення представників низки ЗМІ на висвітлення візиту прем”єр-міністра можуть стати кадрові зміни в ОДА.

У свою чергу, коментуючи кореспонденту ІМІ ситуацію, заступник прес-секретаря Прем”єр-міністра Віктора Януковича Олександр Тернавський, сказав, що робоча поїздка передбачає переїзд офіційної делегації з одного села області в інше.

"Через це, можливо, когось і не акредитували. Аби уникнути цих труднощів і була організована спільна для всіх прес-конференція. А на нараду керівництва Облдержадміністрації мали пустити усіх. Особисто я не знаю, що могло послужити причиною. Таке питання має адресуватися не нам", - зазначив Олександр Тернавський.

Прес-секретар прем'єр-міністра Ганна Герман прийняла рішення допустити представників усіх ЗМІ на висвітлення візиту Віктора Януковича у Вінницьку область, повідомляє кореспондент ІА "Контекст-медіа".

Ганна Герман висловила своє обурення діями представників місцевої влади, які не акредитували місцеві недержавні медіа.

"Я особисто подбаю, щоб вони висвітлювали цю подію", - сказала Ганна Герман.

Вона також обіцяла зв'язатися з тими журналістами, які вже залишили місце події, просити їх повернутися й сплатити їхні транспортні витрати

Як повідомлялося раніше, представників ряду недержавних вінницьких ЗМІ не допущено на заходи та об’єкти, які у середу відвідає прем’єр-міністр України Віктор Янукович в рамках свого робочого візиту на Вінниччину.

Згідно зі списком, який отримала охорона офіційної особи за підписом заступника вінницького губернатора Сергія Татусяка, висвітлювати візит прем’єр-міністра на Вінниччину допущено лише журналістів УТ-1, "Урядового кур’єру", Укррадіо, місцевих комунальних газет "Вінниччина", "Подолія", "Вінницька газета", "Земля Подільська", органу НДП "Вінницькі Відомості" та представника телеканалу ICTV.

Натомість журналістів ІА "Контекст-медіа", газет "З3-канал" та "РІA" у списку не виявилося.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News