Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За "спаплюжену" алею СДПУ(о) взяла Омельченка під контроль

Середа, 9 червня 2004, 12:50
Київська міська організація СДПУ(о) висловлює обурення діями київської влади, яка пересадила дерева, посаджені партією на честь Дня Києва.

Про це йдеться у заяві КМО СДПУ(о), поширеній прес-службою.

"Наприкінці минулого тижня спаплюжено Алею київської слави, перші дерева якої посадили кияни, які уславили наше рідне місто: відомий громадський і політичний діяч, київський міський голова з 1979 по 1989 роки Валентин Згурський, видатний футболіст, гравець та тренер київського "Динамо" Олег Блохін, повний кавалер 3-х орденів Слави, ветеран-визволитель Олександр Свілюков", - сказано в заяві.

Реагуючи на аргументи міської влади, що КМО СДПУ(о) при посадці алеї не дотрималася встановленої процедури, партія заявляє:

"Ми звертаємося до киян: якою процедурою можна виправдати наругу над славою наших земляків, які будували та вшановували рідну столицю?.."

"Чому потрібно виривати із корінням славу та шану нашого міста, але ж не помічати того, що від постаменту пам‘ятника Кию, Щеку, Хориву та їхній сестрі Либідь відвалилася мало не третина оздоблювальних плит, що фонтан побіля цього ж пам‘ятника не працює, що набережна цієї місцини завалена сміттям! Не помічати занедбаного пустиря на місці, на якому ми заклали алею? А чи можна якось оцінити масову вирубку дерев на священних Печерських пагорбах у зв‘язку із санкціонованою можновладцями забудовою? Здійснюється задеклароване озеленення Києва, чи озеленення кишень столичних функціонерів?" – продовжує міська організація соціал-демократів об'єднаних.

На думку партії, "сьогодні, без перебільшення, розтоптано символ шани та поваги до тих, хто в боротьбі, громадській та політичній діяльності, своєю працею прославили столицю України!"

"Деяким можновладним столичним цинікам, можливо, впало в око, що ініціатива цієї справи належить об‘єднаним соціал-демократам", - називають імовірну, на їхню думку, причину пересадки дерев автори заяви.

Наголошуючи, що СДПУ(о) керувалася прагненням напередодні Дня Києва увіковічнити для сучасників та нащадків шану до людей, які є живими легендами столиці, столична організація партії закликає: "Нехай скажуть свої слова кияни, нехай розсудить вчинки посадовців громада нашого міста!"

"Ми оголошуємо про програму постійного громадського контролю за діяльністю чиновників і будемо боротися до відновлення закладених нами новітніх святинь столиці, до вирішення інших нагальних проблем міста!" – заявляє КМО СДПУ(о).

Читайте також:

СДПУ(о) неправильно посадила дерева у Києві. Омельченко вирішив їх пересадити

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування