Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Видавець брошури про Тимошенко отримав політпритулок у Литві

Середа, 9 червня 2004, 12:57
Генеральний директор і співвласник видавничого і поліграфічного центру "Такі справи" Олександр Данилов вже понад півтора року має політичний притулок у Литві.

Про це йдеться у прес-релізі, поширеному в середу.

"Данилов виїхав з України 13 травня 2002 року, оскільки існувала загроза його свободі і життю. На звернення Данилова до литовського уряду про надання захисту від політичних переслідувань в Україні МBС Литовської Республіки 13 травня 2003 року ухвалило надати громадянину України Олександру Данилову статус біженця і дозволити йому постійне проживання на території Литви", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється у прес-релізі, тиск з боку податкових органів почався після друкування на нашому підприємстві рекламної брошури про одного з опозиційних політиків.

"ДПА України без рішення суду офіційно оголосило учасниками протиправної діяльності і заявило, що ми причетні до відмивання великої суми брудних грошей. За позовом литовського інвестора "Таких справ" ЗАТ "Tokios Tokeles" справа розглядається Міжнародним центром вирішення інвестиційних спорів", - зазначає видавництво.

В то же час Державна податкова інспекція Шевченківського району міста Києва повідомила про планову перевірку дочірнє литовське підприємство "Такі справи".

"Така перевірка є порушенням міжнародних зобов`язань України", - йдеться у документі. Згідно з ордером утвореного Міжнародним центром вирішення інвестиційних спорів (ІКСІД) Арбітражного трибуналу, який розглядає справу "Таких справ", українські власті – судові або інші - зобов`язані призупинити провадження по справі аж до її вирішення.

"Право ухвалювати подібні рішення надано ІКСІДу "Конвенцією про порядок вирішення інвестиційних спорів між державами та іноземними особами", яку Україна ратифікувала 16 березня 2000 року. "Такі справи" звернулися до ДПІ Шевченківського району Києва з вимогою скасувати перевірку", - говориться в прес-релізі.

Як відомо, в 2002 році "Такі справи" видали книжку про Юлію Тимошенко. Як вважає видавництво, саме після цього на них почався тиск податкової. В той же час сама ДПА пояснює свої дії тим, що "Такі справи" порушували податкове законодавство. Проти генерального директора "Таких справ" Олександра Данилова було порушено кримінальну справу.

Події навколо "Таких справ" фігурували як приклад "порушення демократичних прав у офіційних звітах" Державного департаменту США та правозахисної організації "Human Rights Watch".

Згадана справа розглядається міжнародною судовою інстанцією за позовом проти держави Україна литовського закритого акціонерного товариства "Tokios Tokeles", чиїм дочірнім підприємством є видавничий і поліграфічний центр "Такі справи".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...