Кучма: Чи буде Ющенко "гробовщиком" політреформи – залежить від... Януковича

Середа, 9 червня 2004, 15:04
Президент Леонід Кучма переконаний, що політреформа може бути ухвалена до виборів президента, якщо у Віктора Януковича зростатиме рейтинг.

Таку думку він висловив на прес-конференції в Києві.

"Поява 300 голосів у вересні чи жовтні [за схвалення змін до Конституції] залежить від того, чи буде зростати в Януковича рейтинг. Тоді прийдуть добровольці з "Нашої України" і скажуть – давайте скоріше реформу проводити", - сказав Кучма.

"Я переконаний, що Ющенко думає про те, що він не хоче залишитися "гробовщиком" цієї реформи. Бо він в історії таким залишиться", - додав Кучма.

"То нехай вони думають, а не я. Я був і залишаються прихильником політреформи", - також сказав Кучма.

"Нарешті всі зрозуміли, що Кучма не під себе це робить! Під Україну треба робити!", - заявив він. Кучма також послався на нещодавню зустріч з політологами, які також висловилися за внесення змін до Конституції.

"Я відверту дискусію вів – і з Ющенком в тому числі. Ну перемагаєш ти (на виборах президента). Дивись на розклад політичних сил у парламенті! Комуністи відійшли, з Морозом і з Юлею скільки набере голосів? 140? Ну ще 50? І де ж у нього більшість, щоб прем'єр-міністра затвердити?! А законодавчий процес буде ще в гіршому стані, ніж зараз", - сказав Кучма.

"Так треба думати не про себе, не про свої повноваження, а що буде завтра з країною!", - також сказав він.

Кучма висловив переконання, що на наступному тижні парламент попередньо схвалить законопроект змін до Конституції 226 голосами та відправить його на узгодження до Конституційного суду.

"Українська Правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування