Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЛИТВИН СТАВ ЛІДЕРОМ АПУ, ЯКА СТАЛА НАПУ

Середа, 9 червня 2004, 15:18
З'їзд Аграрної партії України, який відбувається у середу в Києві, звільнив із посади голови партії Івана Кириленка й обрав новим лідером спікера Верховної Ради Володимира Литвина.

Обидва рішення були ухвалені одноголосно.

Виступаючи на з'їзді, Іван Кириленко звернувся до делегатів з'їзду із закликом ухвалити рішення про звільнення його із займаної посади й обрати Литвина. Він відзначив, що політрада партії таку пропозицію одноголосно підтримала.

За словами Кириленка, Литвин на посаді глави АПУ може реалізувати величезний потенціал, реалізувати політику партії щодо захисту села й селян.

Рішенням 6-ого з'їзду Аграрної партії України партія перейменована в Народну аграрну партію України.

Пропозицію про зміну назви вніс її лідер партії Володимир Литвин. За його словами, загальна спрямованість діяльності парторганізації вимагала уточнення її назви.

"Якщо ми мислимо на перспективу, то повинні зробити такий крок", - сказав Литвин.

Як відзначається в проектах документів, підготовлених до з'їзду, делегатам також буде запропоновано ухвалити рішення про проведення в липні 2-го етапу з'їзду, на якому буде висунутий кандидат у президенти.

Крім того, у цих документах говориться, що первинні організації партії ухвалили рішення про підтримку кандидатури прем'єра Віктора Януковича як кандидата в президенти.

48-річний Володимир Литвин очолює парламент із 28 травня 2002 року. З листопада 1999 року по квітень 2002 року був головою адміністрації президента України.

На парламентських виборах навесні 2002 року Литвин очолював блок "За єдину Україну", у котрий входила АПУ. Тоді її лідером був Михайло Гладій. 18 жовтня 2003 року на 5-му з'їзді АПУ Гладій склав свої повноваження. Новим лідером АПУ був обраний віце-прем'єр України Іван Кириленко.

Аграрна партія України заснована 5 грудня 1996 року. Партія декларує 465 тис. своїх членів, яких об'єднують понад 13 тис. територіальних парторганізацій по всій країні.

На парламентських виборах 1998 року АПУ набрала 3,68% голосів, посівши 9-те місце серед 30 партій і блоків, які брали участь у виборах.

"Інтерфакс-Україна"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування