Литвин може піти в опозицію, але не до Кучми

Середа, 9 червня 2004, 17:45
Голова Верховної Ради, глава Народної аграрної партії України Володимир Литвин виключає можливість опозиційності його партії до курсу нинішньої влади й президента Леоніда Кучми.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у середу після проведення 6-го з'їзду Аграрної партії, де був обраний главою НАПУ.

Відповідаючи на питання журналістів про те, що у своєму виступі на з'їзді він сказав, що партія повинна бути опозиційною у випадку, якщо її погляди на розвиток держави не збігаються з курсом діючого президента, і чи можна таку заяву сприймати як те, що партія буде опозиційною вже до нинішньої влади, зокрема президента Кучми, Литвин заявив: "Ні, я думаю, навіть генетично це неможливо, тому що президент рішення ухвалив, про які ніхто не може сказати, що вони є не правильними".

"Головне, як ми їх виконували - ми їх виконували так поспішно й так прямолінійно, як колись виконували завдання щодо колективізації країни", - сказав Литвин. "Потрібно було подумати й у кожному конкретному випадку ухвалювати рішення, а нам головне було відрапортувати", - сказав він.

Відповідаючи на питання про те, коли він став членом Аграрної партії, Литвин відзначив, що це відбулося в травні цього року, і номер його партійного квитка 49.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чому він дав згоду очолити партію саме напередодні президентських виборів, і що це дасть особисто йому, Литвин сказав: "Це нічого не дасть, крім турбот".

"Я розумію й бачу процеси, що відбуваються, хотілося б принести користь, і на цьому напрямку і хотілося б відчувати підтримку, лікоть політичної структури, з огляду на ті наскоки, тиски, що були", - сказав Литвин.

"На якомусь проміжку часу починаєш відчувати свою причетність, відповідальність за те, що відбувається в Україні. Я хочу, щоб у нас не було тієї нерівності, що просто придавлює людей до землі, асфальту", - сказав він.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи пропонували йому інші партії ввійти в їх структуру, або очолити їх, Литвин відзначив, що до нього надходили пропозиції від інших партійних структур, однак він не уточнив, яких саме. "Думаю, що буде процес об'єднання цих політичних структур, і ви усе побачите", - сказав Литвин.

Спікер відзначив, що йому пропонували посаду в Народно-демократичній партії, однак він не погодився. "Я знаю, там своїх вождів багато", - пожартував спікер.

"Інтерфакс-Україна"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування