LNM Group–US Steel думають, що Янукович обере саме їх

Середа, 9 червня 2004, 19:44
У консорціумі LNM Group – US Steel впевнені, що їхня пропозиція з приватизації "Криворіжсталі" найкраща.

Про це заявили у середу на прес-конференції віце-президент LNM Holding Френк Панньєр та голова ради директорів US Steel (Кошице) Кріс Наветта.

"За нашою інформацією, ми подали найбільш цікаву пропозицію уряду України щодо приватизації "Криворіжсталі". А це означає, на нашу думку, що саме ми будемо обрані в якості інвестора цього підприємства", - сказав Панньєр.

Щоправда, на думку віце-президента LNM Holding, для цього потрібно, щоб уряд підійшов об'єктивно і неупереджено до оцінки пропозицій консорціуму.

"Ми запропонували достатньо хорошу ціну", - повідомив Наветта. Водночас представники консорціуму відмовилися назвати суму, запропоновану LNM Group – US Steel за "Криворіжсталь".

Голова ради директорів US Steel переконаний, що заявка консорціуму "принесе довгострокові вигоди не лише сталеливарній промисловості, а й усій економіці України".

А за словами Панньєра, "Криворіжсталь" "обов'язково потребуватиме в майбутньому міжнародного інвестора". "І вважаю, що кращого партнера не знайти, ніж консорціум LNM Group і US Steel", - додав віце-президент LNM Holding.

На думку Панньєра, US Steel і LNM Holding протягом останніх років зуміли довести наявність достатнього досвіду для того, щоб перетворити не дуже успішні підприємства в ефективно працюючі.

Віце-президент LNM Holding упевнений, що "безумовно, буде багато різних змін у плані виробничого процесу чи сортаменту продукції". Все це, за його словами, буде направлено на підвищення ефективності виробництва, і "на покращення соціальних умов".

Разом із тим, потенційні інвестори чітко не відповіли на питання про можливе скорочення працівників "Криворіжсталі". "Це питання майбутнього", - сказав Панньєр. І додав: "Ми чітко віримо в соціальну гармонію всередині нашої компанії, наш підхід стосовно України саме такий. Кажучи про поведінку компанії, ми намагаємося бути достойним корпоративним громадянином цієї країни".

З приводу невідповідності консорціуму умові про необхідність вироблення 1 млн. тонн коксу в Україні, яку виставив претендентам на купівлю "Криворіжсталі" ФДМУ, Панньєр відповів: "Ми як концерн виробляємо близько 20 мільйонів тонн коксу на рік. Це означає, що у нас є необхідний досвід".

"У будь-якому випадку, ми в більш вигідному становищі, оскільки ми виробляємо у двадцять разів більший обсяг продукції, ніж деякі інші", - додав він.

Подібну думку висловив і Наветта: "Якщо брати досвід, кваліфікацію в виробництві коксу, то я не бачу, хто б із нами міг зрівнятися. Тому ми сподіваємося на об'єктивну оцінку".

Віце-президент LNM Holding підтвердив, що консорціум вів переговори з урядом, зазначивши, що "вони продовжуються" і стосуються "змісту нашої заявки, яку ми – ще раз повторюся – вважаємо найкращою".

Разом з тим, за словами Панньєра, відповідати на питання про можливість судового позову у разі недопущення консорціуму до тендера ще "передчасно".

Компанія LNM Group є другим за потужністю провідним світовим виробником сталі. Корпорація United States Corporation (US Steel) – шостий за величиною світовий виробник сталі. До складу консорціуму LNM Group – US Steel входять також металургійні компанії Ispat Karmet (представляє LNM Holding в Казахстані), та Ispat Polska Stal (член LNM Holding в Польщі).

Спільна доля виробництва LNM Group і US Steel становить близько 60 мільйонів тонн сталі і 20 мільйонів тонн коксу на рік.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування