Новий Європарламент відстежуватиме справу Гонгадзе і цензуру

Четвер, 1 липня 2004, 10:43
Європейський парламент в новообраному складі й надалі приділятиме увагу розслідуванню справи Гонгадзе та цензурі в Україні.

Таке переконання висловила в інтерв'ю "Німецькій хвилі" депутат Європарламенту від Німеччини Елізабет Шредтер.

Європейський парламент дотримується думки, що в розслідуванні справи Гонгадзе не досягнуто відчутного прогресу, каже Елізабет Шредтер.

Залишається багато відкритих питань, які мають, передусім, політичний характер. Зокрема, все ще не виключені підозри щодо тиску на розслідування з боку української влади. На думку європарламентарія, це істотно впливає на відношення українського суспільства до президента й лежить тягарем на окремих учасниках передвиборного процесу.

Втім, відсутність поступу в розслідуванні справи Гонгадзе, на думку європарламетаря, це не єдиний привід для критики на адресу України з боку Європейського парламенту.

"Журналісти, які намагаються працювати вільно й критикують діяльність уряду, обмежуються в їхніх правах. У нас таке називають чітко – цензурою преси", - каже Шредтер.

Зазіхання на свободу слова – один з головних критичних моментів, про які Європейський парламент неодноразово нагадував керівництву України в офіційних зверненнях, нагадує Шредтер. Однак змін на краще в цій галузі не спотерігається.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування