Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КАБМІН ТАЄМНО НАМАГАЄТЬСЯ ВІДМІНИТИ ЄВРОПЕЙСЬКИЙ НАПРЯМОК "ОДЕСА-БРОДИ"?

Четвер, 1 липня 2004, 11:28
Кабінет міністрів України може переглянути своє рішення про європейський напрямок нафтогону "Одеса-Броди".

Про це з посиланням на поінформовані джерела повідомляє "Радіо Свобода".

Як зазначив у коментарі "Свободі" член парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу Олекандр Гудима (фракція "Наша Україна"), за його даними, на сьогодні 5 міністрів "завізували проект цієї постанови, де з колишньої постанови вилучається слово "європейський напрямок".

"Такі речі не робляться без відома президента України. А саме президент нашої держави декілька днів тому зустрічався з Путіним, напередодні кампанії по висуненню претендентів", - зазначив депутат.

Він нагадав, що декілька днів тому в заявах Януковича вже були відверті натяки на реверс. "Тобто немає диму без вогню. Я намагався бути на урядовому комітеті минулого тижня. Я поцілував двері, хоча мене запросили. Тобто його в таємному режимі хтось відмінив", - зазначив депутат.

Коментуючи засідання українсько-російської міжурядової робочої групи у Москві 2 липня, яка розглядатиме скасування ПДВ на експорт російської нафти в Україну, Гудима висловив сумнів, що таке рішення буде ухвалено.

"Та не буде нічого скасовано. Це є спосіб торгуватися з українцями напередодні президентських виборів.

Ми знаємо дві ультимативні вимоги Росії. Перший шантаж: Україна має відмовитися від нульового варіанту розподілу активів СРСР і тоді Росія розгляне варіант відміни ПДВ на нафту", - сказав депутат.

"Другий шантаж: Україна має відмовитися від європейського напрямку Одеси-Бродів і тоді Росія розгляне. Росія сьогодні є на коні. В Росії ситуація, дякуючи сильному російському керівництву, є нормальною, а нас тільки лякають, нас тільки шантажують", - додав він.

Читайте також:

Янукович хоче заповнити Одеса-Броди нафтою ТНК


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування