Пустовойтенко не виключає, що може підтримати Ющенка

Четвер, 1 липня 2004, 12:39
Народно-демократична партія України підтримає того реального кандидата в президенти, який підпише з партією, запропоновану нею, політичну угоду. У іншому випадку НДП висуне на вибори свого кандидата.

Рішення з цього питання буде ухвалено 10 липня в ході з'їзду партії в Києві, повідомив у четвер у Києві в лідер НДП Валерій Пустовойтенко.

"Ми визначимося: той, хто буде йти на вибори, має бути серйозним кандидатом, що переможе. Інших варіантів я не бачу. Реальні кандидати - Віктор Ющенко, Анатолій Кінах, Віктор Янукович", - сказав Пустовойтенко.

"Однією з умов підтримки кандидата є готовність підписати політичну угоду. Готові з нами підписувати політичну угоду - тоді ми готові підтримати спільного кандидата або говорити про те, щоб це був наш кандидат. Але якщо політичну угоду не буде підписано, ми будемо висувати тільки свого кандидата", - заявив він.

За словами лідера НДП, у даний час з цього питання йдуть переговори з багатьма політиками. "Я не буду говорити, хто це, але ми ведемо переговори, щоб консолідувати наші зусилля і створити виборчу коаліцію, яка буде працювати на президентських виборах", - підкреслив Пустовойтенко.

Партійний лідер позитивно відповів на запитання про те, що така угода повинна бути підписана до проведення з'їзду, на якому і буде прийняте рішення про позиції партії в ході президентської кампанії.

Крім того, за словами співрозмовника, у ході з'їзду буде затверджена платформа народної демократії, розроблена партією. "Ми визначимо - я готую виступ - концепцію модернізації НДП і поставимо задачі по підготовці до виборів 2006 року", - сказав Пустовойтенко.

Предметом угоди "Про створення виборчої коаліції центристських демократичних сил і громадських організацій", пропонованої до підписання НДП, є створення виборчої коаліції центристських демократичних партій і громадських організацій як солідарного суб'єкта президентських виборів 2004 року.

"Мета Угоди - консолідація зусиль партій демократичного центра і громадських організацій заради: забезпечення прозорого і демократичного виборчого процесу; реалізації комплексної реформи політсистеми; забезпечення перемоги загального кандидата - лідера виборчої коаліції", - йдеться у документі.

Також метою Угоди є консолідація зусиль партій демократичного центра і громадських організацій заради: забезпечення стабільності влади (Верховна Рада, Кабінет Міністрів, місцеве самоврядування), ефективна співпраця між законодавчою, виконавчою, судовою галузями влади і президентом України як до виборів так і після виборів", - йдеться в документі.

Проектом документа також пропонується сформувати оновлену парламентську коаліцію, що діє на принципах "прозорості, політтолерантності і консенсусу".

Загальна виборча програма має бути розроблена і схвалена на з'їздах суб'єктів коаліції.

Передбачається підписання угод між кожним суб'єктом виборчої коаліції і загальним кандидатом - лідером виборчої коаліції про взаємні зобов'язання на час виборів і після виборів.

Угода також передбачає розробку і реалізацію планів політичного, організаційного і фінансового забезпечення виборчої кампанії, у яких повинні поєднуватися солідарність дій і політсамостійність кожного із суб'єктів угоди при проведенні передвиборних заходів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування