Західні посольства об'єдналися для контролю за виборами і попередили Грищенка

Четвер, 1 липня 2004, 14:30
Для відслідковування виборів президента України посольства понад 25 держав півроку тому створили Групу моніторингу виборів.

Про це заявив у четвер посол Канади Ендрю Робінсон, повідомляє прес-служба Посольства Канади.

"Неофіційна група, яка складається з представників більш ніж 25 дипломатичних місій країн та організацій, які надають великої ваги вільним і справедливим президентським виборам в Україні, вже більше шести місяців співпрацює в Києві для того, щоб проводити моніторинг подій, які стосуються президентських виборів, що наближаються", - сказав посол.

"На додаток до Канади, Посольства Нідерландів, Сполучених Штатів, Об’єднаного Королівства, Німеччини та Делегації Комісії Європейського Союзу відіграють важливу роль в координації роботи групи", - зазначив він.

За словами посла, "Група періодично зустрічається для того, щоб обговорювати події, які стосуються проведення вільних і справедливих виборів в Україні, щоб Посольства та місії поділилися інформацією та щоб координувати зусилля для моніторингу електоральних процесів, які ведуть до президентських виборів восени цього року".

Вищеназвана діяльність, за інформацією Робінсона, включала спостереження за виборами в Донецьку, Мукачевому, Одесі й Полтаві, а також "моніторинг подій, які стосувалися засобів масової інформації, такі як труднощі "5-го каналу", "Сільських вістей" і радіо "Свобода".

"Робота цієї групи призначена зробити позитивний внесок і допомогти уряду наперед з’ясувати проблеми, які можуть перешкодити його спроможності провести вільні та справедливі вибори, гідні довіри", - зазначив посол.

Він нагадав, що "у Стамбулі цього тижня президент Кучма підкреслив ще раз, що Україна виконає свої зобов’язання провести вільні та справедливі президентські вибори".

Як повідомив посол Робінсон, "міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка було проінформовано про створення Групи шість місяців тому, і він двічі зустрічався з представниками Групи моніторингу виборів".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування