Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Автор статті в "Індепендент" не розкриє секрет Генпрокуратурі

Четвер, 1 липня 2004, 20:01
Автор статті в "Індепендент" Аскольд Крушельницький не збирається повідомляти Генпрокуратурі імена людей, які передали йому матеріали зі справи Гонгадзе.

Про це він заявив у четвер у ефірі "Радіо Свободи", коментуючи порушення Генпрокуратурою кримінальної справи за розголошення матеріалів у справі Гонгадзе.

Крушельницький також заявив, що йому нічого не відомо про порушення кримінальної справи.

"Я знаю, що в п"ятницю представник президента пан Василь Базів мене порівняв з некрофілом і вже минулого тижня говорилося про кримінальну справу - хто зробив витік тих документів. Нехай вони роблять кримінальні справи, я думаю, що вони повинні були кілька років тому зробити кримінальну справу про тих людей, котрі вбили Георгія Гонгадзе", - сказав він.

"По-друге: добре, що вони роблять кримінальну справу і зізналися, що хтось замордував свідка Гончарова минулого року першого серпня в тюрмі СІЗО, де керувало МВС. По-третє: що сталося з паном "К"? минулого тижня говорили, що хтось зізнався у вбивстві Гонгадзе і назвали якусь особу - пана "К", про якого багато більше не говорили", - додав Крушельницький.

Він також назвав версію про те, що Гонгадзе нібито вбив громадянин К, "дурницею", порівнявши з версією "про Циклопа, який 2 роки назад ніби вбив Гонгдазе".

Крушельницький також спростував слова спікера парламенту Володимира Литвина, який говорив, що ще 3 місяці тому знав про появу статті.

"Я про це не знав 3 тижні тому", - сказав Крушельницький.

Він заявив, що імена тих людей, які надали йому інформацію, і проти яких імовірно порушена кримінальна справа, нікому з офіційних осіб в Україні не відомі.

"Я так само розумію, що кримінальна справа є проти тих людей, котрі передали документи. І вони (офіційні особи) їхні імена й прізвища не знають. І від мене не будуть знати", - сказав він.

Крушельницький нагадав, що минулого тижня також заступник голови АП Василь Базів говорив, що не будуть судити "Індепендент".

"Я не знаю, на яких підставах могли б судити, бо вони вже призналися, що документи правдиві, те, що я писав - правдиве. Їм це незручно, вони тепер пробують якось викрутитися з того, але мені прикро, що українська держава так себе показує на світовій сцені, як якась Африка", - додав автор статті.

Як відомо, 1 липня Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом розголошення даних досудового слідства у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

19 червня британська "Індепендент" оприлюднила великий витік із матеріалів справи Гонгадзе, де, зокрема, цитувалися допити групи міліціонерів, які слідкували за Георгієм.

Вони заявили, що стеження було встановлено за наказом начальника "наружки" МВС генерала Олексія Пукача і самого міністра Кравченка. Також було процитовано допит Ігоря Гончарова, який заявив, що Гонгадзе було убито за наказом Кравченка, який діяв від імені Кучми.

Читайте також про події навколо витоку матеріалів у справі Гонгадзе:

ГЕНПРОКУРАТУРА ПОРУШИЛА КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ ЗА РОЗГОЛОШЕННЯ МАТЕРІАЛІВ У СПРАВІ ГОНГАДЗЕ

Як обезголовлений труп та мертвий свідок повертаються з того світу, щоби полювати за лідером України

"Кравченко наказав убити Гонгадзе від імені Кучми". У Британії оприлюднені допити міліціонерів "наружки"

Адвокат начальника "наружки" Пукача заявляє, що за Гонгадзе могла стежити міліція

Реанімація справи Гонгадзе. Паралельно у Британії та Україні

КУЧМА НЕ БУДЕ СУДИТИСЯ З "ІНДЕПЕНДЕНТ" ЗА ЗВИНУВАЧЕННЯ У ВБИВСТВІ ГОНГАДЗЕ

Статтю в "Індепендент" про справу Гонгадзе вивчають у Конгресі США

ГЕНПРОКУРАТУРА НЕ КАЖЕ, ЧИ АРЕШТУВАЛИ ГРОМАДЯНИНА К, ЯКИЙ НАЧЕБТО ВБИВ ГОНГАДЗЕ

ГОНГАДЗЕ УБИЛИ ПОСТРІЛОМ У ГОЛОВУ – ТОМУ З`ЯВИВСЯ ГРОМАДЯНИН К.

ГЕНПРОКУРАТУРА ПОРУШИТЬ СПРАВУ ЧЕРЕЗ ВИТІК ІНФОРМАЦІЇ ПРО ГОНГАДЗЕ В "ІНДЕПЕНДЕНТ"?

Мирослава Гонгадзе: правдивість "Індепендент" доводить зникнення паспорта Георгія

ГЕНПРОКУРАТУРА: В УБИВСТВІ ГОНГАДЗЕ ЗІЗНАВСЯ "ГРОМАДЯНИН К.". Затриманий по іншій справі

ГЕНПРОКУРАТУРА НЕ ВІРИТЬ СТАТТІ В "ІНДЕПЕНДЕНТ" ПРО СПРАВУ ГОНГАДЗЕ

ДЖЕРЕЛАМ, ЯКІ ДАЛИ "ВИТІК" У СПРАВІ ГОНГАДЗЕ В "ІНДЕПЕНДЕНТ", ПОГРОЖУВАЛО МВС

Литвин знає замовника статті в "Індепендент" про Гонгадзе. І каже, що це початок

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування