Янукович сказав опозиції "Бог їй судія" і наказав депутатам розвивати ЄЕП

П'ятниця, 2 липня 2004, 10:48
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович вважає одним з головних завдань наступної сесії парламенту ухвалення змін до Конституції до виборів президента у жовтні.

Про це він заявив, виступаючи в п'ятницю перед парламентом з нагоди закриття п'ятої сесії Верховної Ради.

Говорячи про підсумки п'ятої сесії парламенту, Янукович відзначив, що на ній було вирішено багато важливих питань і, переборюючи різні негативи, депутати працювали разом з урядом для покращення життя людей і держави.

На думку Януковича, на цій сесії було ухвалено низку рішень, "визначальних в стратегічному плані". До таких він відніс попереднє схвалення змін до Конституції та вчасне прийняття бюджету на минулий рік.

"На сьогодні всім очевидно, що реформа є основою сталого розвитку держави. Без співпраці й розподілу влади, ми матимемо протистояння", - зазначив він.

Говорячи про протистояння в парламенті, Янукович сказав, що все залежить від того, хто і яку мету ставить. "Якщо шукати ворогів у межах держави і паплюжити державу за кордоном, то нехай. Бог судія таким політикам і їх совість", - сказав Янукович.

"Щодо олігархів – є багато депутатів, які працювали в уряді і причетні до багатьох негативних процесів, таких як приватизація, її по різному називають в народі, і борги, і занепад економіки. Всі попередні роки ми дивилися на це і переконувались. Тут є політики різних часів. Чесні політики завжди чесно казали про недоліки і я до них з увагою ставився", - сказав прем'єр.

При цьому він наголосив, що кожен повинен робити свою справу.

Янукович назвав декілька цифр, які за його словами, переконують в успіхах уряду. Він відзначив, що на 11, 3% зріс валовий продукт, зросли зарплати й пенсії.

Кажучи депутатам до побачення, до наступної сесії, Янукович назвав їх наступні головні завдання.

"Я хотів би підкреслити декілька наших спільних поглядів, які важливі на найближчий час – забезпечення зростання економіки і поліпшення життя громадян, створення умов для демократичних і прозорих виборів, прийняття остаточних змін до Конституції до виборів у жовтні цього року, подальша інтеграція й створення ЄЕП, земельна реформа, своєчасне прийняття бюджету на наступний рік", - сказав він.

Янукович побажав доброго відпочинку депутатам, щоб потім "плідно працювати на народ і державу".

Виступ завершився оплесками депутатів більшості. Як відомо, перед виступом Януковича фракція "Нашої України" залишила сесійну залу.

Українська правда.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування