Литвин думає, що ПАРЄ доведеться ще 8 разів слухати про Україну, щоб зняти моніторинг

П'ятниця, 2 липня 2004, 11:19
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин закликає Україну вирівняти стосунки з Радою Європи.

Про це він заявив, виступаючи в п'ятницю перед парламентом з нагоди закриття п'ятої сесії Верховної Ради.

Литвин відзначив, що за час п'ятої сесії відбувся справжній прорив у геополітичному плані – включення до ЄС найближчих сусідів України, що надало Україні статус сусіда.

За словами Литвина цей факт потребує глибокого осмислення і відповідних дій збоку України.

У зв'язку з цим, він закликав парламент насамперед вирівняти стосунки з Радою Європи.

"Давайте визнаємо, що зовсім невипадково ми маємо проблему з рядом міжнародних організацій, таких як ПАРЄ, НАТО, ОБСЄ щодо захисту прав і свобод людини, верховенства права", - зазначив спікер.

Литвин нагадав, що за кількістю слухань питання України в ході сесії ПАРЄ ми поступаємось лідерством лише Туреччині, яку слухали 23 рази. При цьому він відзначив, що з Туреччини зрештою таки було знято моніторинг.

"Напевно нам доведеться бути заслуханими ще 8 разів, щоб і з нас зняли моніторинг. Виявилося, що при всіх вагомих економічних успіхах України в останні роки, стан прозорості і демократичності в ряді суспільних процесів перебуває на рівні, який не співвідноситься з європейськими стандартами", - сказав спікер.

Він закликав парламент не тільки визнати це, але й вжити всіх "вичерпних заходів, для повернення країни у річище розвитку на законній основі", особливо підкресливши важливість дотримання відповідних стандартів під час президентської кампанії.

Він відзначив також, що парламентом робиться багато для розвитку міжпарламентських зв'язків.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News