Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПАЙФЕР: КУЧМУ ЗАПРОСИЛИ В СТАМБУЛ НЕ ДЛЯ АМНІСТІЇ, А ЩОБ ЩЕ РАЗ ПОПЕРЕДИТИ

П'ятниця, 2 липня 2004, 15:37
Президент США Джордж Буш під час зустрічі з президентом Кучмою в Стамбулі закликав його провести чесні вибори президента.

Про це повідомив помічник заступника держсекретаря США Стівен Пайфер під час відео-конференції з київськими журналістами.

"Наскільки мені відомо, президент Буш провів досить коротку зустріч із президентом Кучмою, як частину багатосторонніх зустрічей. Буш підкреслив на ній необхідність чесних виборів президента", - сказав Пайфер.

На питання, чи обговорювалася можливість балотування Кучми втретє на посаду президента, Пайфер сказав: "Президент Кучма майже рік повторює на зустрічах з нами, що не має наміру йти на третій термін. Це правильне рішення".

Пайфер також сказав, що проведення чесних виборів буде можливістю для Кучми "залишити по собі добру пам'ять".

Під час відео-конференції Пайфер також сказав, що провести чесні вибори буде шансом "продемонструвати рух України у бік НАТО".

"Президенту Кучмі надіслали запрошення в Стамбул на саміт країн НАТО, щоб він міг почути від президента Буша та інших лідерів, наскільки велику увагу країни НАТО приділяють чесним виборам в Україні. Всі лідери НАТО говорили про це. Ця думка висловлювалася однозначно", - наголосив помічник заступника держсекретаря США.

Пайфер відкинув твердження, що запрошення Кучми в Стамбул є амністією. "Про це не може йти мова. Ми хотіли підкреслити наші надії та занепокоєння у зв'язку з виборами", - зазначив він.

Пайфер також зазначив, що США будуть співпрацювати з будь-яким переможцем виборів.

Він сказав, що на виборах президента буде досить великий контингент іноземних спостерігачів.

Помічник заступника держсекретаря США назвав позитивним моментом слова міністра зовнішніх справ Грищенка на зустрічі з держсекретарем Коліном Пауелом про готовність України "запросити стільки спостерігачів від ООН, ОБСЄ і євроструктур, скільки вони захочуть надіслати".

"Якщо буде 30 000 дільниць в Україні, то наші спостерігачі не зможуть покрити їх усі. Але ми покладаємось на українських спостерігачів та спостерігачів від міжнародних структур та іноземних держав", - додав Пайфер.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...