Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Цвіль закликав Мороза не грати роль Марчука зразка 1999 року

П'ятниця, 2 липня 2004, 17:33
Член Соцпартії й один з учасників касетного скандалу Володимир Цвіль закликає лідера СПУ Олександра Мороза змінити свою позицію на виборах президента.

Про це йдеться в заяві Цвіля до делегатів з'їзду СПУ, що відбудеться в неділю і на якому Мороза висунуть кандидатом у президенти.

"Олександра Мороза, багато років надаючи йому посильну допомогу, хочу застерегти про наступне: Згадаймо вибори 1999 року, роль Євгена Кириловича Марчука у них. Сьогодні подібну роль хочуть нав'язати Морозу", - сказано в зверненні.

"Тому невиправні помилки з'їзду, особисто Олександра Мороза будуть мати згубні наслідки для українського народу", - відзначив Цвіль.

Цвіль також відзначив, що "як особистість Олександр Мороз можливо більше за інших гідний бути президентом України, але як політик він не має права помилитися знову".

"Тільки в єднанні з тими силами, що сьогодні щиро протистоять правлінню Кучми і його послідовників можна домогтися успіхів на благо, а не на шкоду народу, тому, що успішна політика є мистецтво об'єднання людей на основі вільної і необлудної (щирої) волі", - відзначив Цвіль.

"Мороз як лідер СПУ, як політик, зобов'язаний точно оцінити розміщення політичних і антиполітичних сил у країні. І зайняти позицію, виходячи не тільки з інтересів власної партії, але і з інтересів народу, а інтерес народу - не допустити наступності злочинної влади".

"Допоможе СПУ своєму народу – і народ із вдячністю відплатить. Якщо ж партія буде переслідувати особисті інтереси в контексті парламентських виборів 2006 року, то нічого крім презирства народу, рядових членів СПУ вона не заслужить", -відзначив Цвіль.

"Результати президентських виборів 2004 року багато в чому будуть залежати від позиції СПУ, від позиції її рядових членів, її керівництва, її лідера", - сказав Цвіль.

Як відомо, Володимир Цвіль був довіреною особою Мороза на виборах президента в 1999 році. Він брав участь в організації від'їзду Миколи Мельниченка за кордон в листопаді 2000.

Цвіль призупинив членство в СПУ у зв’язку із переходом на дипслужбу – певний час він був консулом України в Мюнхені. Усі ці роки Цвіль не виходив на публічну арену, однак навесні 2004 вирішив заявити про свою роль у касетному скандалі.

"Українська правда"

Читайте також:

Ще один учасник касетного скандалу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування