Пустовойтенка висуватимуть у президенти. Перед тим він має домовитись з Януковичем?

Субота, 3 липня 2004, 14:55
Політрада Народно-демократичної партії України пропонує з'їздові партії, що запланований на 10 липня в Києві, розглянути кандидатуру лідера НДП Валерія Пустовойтенко як кандидата на президентські вибори від партії.

У той же час главі НДП доручається за підсумками міжпартійних переговорів у рамках коаліції центристських демократичних сил винести на з'їзд пропозицію про спільного кандидата.

Як повідомляє в суботу прес-служба НДП, на засіданні політради ухвалено постанову, у якій, зокрема, відзначається: "Виходячи з особливостей виборчої президентської кампанії 2004 року, стратегія НДП на виборах повинна бути спрямована на забезпечення разом з іншими учасниками передвиборчої коаліції демократичних сил перемоги спільного кандидата з метою подальшої консолідації суспільства, проведення реформи політичної системи, продовження соціально орієнтованих ринкових реформ, посилення довіри до владних структур, створення відповідних умов підготовки до виборів 2006 року".

Приймаючи рішення про підтримку спільного кандидата від виборчої коаліції демсил, політрада констатувала, що партія має власного кандидата, главу НДП Пустовойтенка, який "може гідно представляти інтереси передвиборчої коаліції демократичних сил".

Політрада доручила Пустовойтенку і його заступникам продовжити переговори про платформу політичного і соціально-економічного розвитку, а також про особу спільного кандидата в президенти з партіями - потенційними учасницями виборчої коаліції на основі проекту міжпартійної угоди про створення передвиборчої коаліції центристських демократичних сил і громадських організацій.

Як повідомлялося, НДП ініціювала підписання угоди про створення виборчої коаліції центристських демократичних сил і громадських організацій як солідарного суб'єкта президентських виборів 2004 року, що передбачало формування оновленої парламентської коаліції. Спільна виборча програма повинна бути розроблена і схвалена на з'їздах суб'єктів коаліції.

Передбачається підписання угод між кожним суб'єктом виборчої коаліції і спільним кандидатом - лідером виборчої коаліції про взаємні зобов'язання на час виборів і в послявиборчий період.

Раніше Пустовойтенко заявив, що Народно-демократична партія України підтримає того реального кандидата в президенти, який підпише з партією запропоновану нею політичну угоду, в іншому випадку НДП висуне на вибори свого кандидата. Рішення з цього питання буде ухвалено 10 липня в ході з'їзду партії у Києві

"Інтерфакс-Україна"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування