Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи готуються до того, що Симоненко не вийде у другий тур?

Неділя, 4 липня 2004, 12:36
Лідер Компартії України Петро Симоненко заявляє, що у випадку, якщо він не вийде в другий тур виборів президента, партія не буде підтримувати ані представника від влади, ані представників "Нашої України", а підтримає лівого кандидата.

"Поки ми не будемо робити ці припущення (про невихід у другий тур) на піску. Будуть конкретні результати, і ми чітко визначимо свою позицію. Але вже зараз я можу заявити, що ми ніколи не підтримаємо ні представника влади, ні представника "нашистів", - сказав Симоненко в неділю в Києві в ході роботи з'їзду КПУ.

Разом з тим Симоненко зазначив, що результати попередніх виборів засвідчили те, що Компартія "є єдиної, котра має таку підтримку - 20"%.

"Все інше (результати виборів) залежить від тих політичних технологій, застосовуваних у боротьбі проти нас і того адміністративного ресурсу, що буде використаний проти нас. Я вже не говорю про масштаби капіталу і ролі кримінального капіталу в житті країни", - підкреслив він.

Симоненко заявив, що "немає ніякої різниці між майбутнім кандидатом від влади і кандидатом від "Нашої України".

"Що використовує нинішня влада: вона намагається представити суспільству неминучість вибору між двома кандидатами, хоча це та сама лінія політичної системи і капіталу, пропозиція штучної альтернативи: представник від влади і "нашистів" - те саме", - підкреслив він.

Крім того, лідер комуністів зазначив, що має намір підтримати ідею про підписання кандидатами в президенти угоди про проведення чесних і прозорих виборів, однак звертає увагу на необхідність наповнення реальними справами цього документа.

"Безумовно, я підтримую цю ідею і нашими практичними справами ми сприятимемо тому, щоб вибори були чесними і прозорими", - сказав Симоненко.

Він нагадав, що КПУ "давно веде про це розмову".

"Я думаю, сьогодні треба звернути увагу на те, хто говорить про це, а хто робить, тому що говорять усі, хто на попередніх виборах зробив усе, аби фальсифікувати їх і поставити під сумнів. Я переконаний, що треба не декларувати, а практичними справами доводити свою чесність, порядність. Зрештою, високі посади - це, насамперед, служіння народу, а не тим, хто сідає в це крісло", - сказав Симоненко.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування