Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз написав Симоненку, що він повторить помилку 1999 року

Понеділок, 5 липня 2004, 13:21
Соціалісти України закликали лідера Компартії та членів КПУ об'єднатися на виборах з єдиним кандидатом Олександром Морозом.

Про це йдеться у листі делегатів XI з'їзду СПУ лідеру Компартії Петру Симоненку та делегатам XXXVIII з'їзду КПУ.

Соціалісти зазначають, що для виходу у другий тур має відбутися "висунення однієї кандидатури від двох партій".

"Логіка підказує, - це повинен бути представник КПУ. Але та ж логіка переконує, - в такому разі в другому турі буде повторення 99-го року з гіршими результатами. Для суспільства та наших партій і політичної течії, котру ми разом представляємо, це буде тяжким ударом з втратами особливо в 2006 році", - йдеться у листі.

"Є ризик втратити позиції, відкривши простір відомим сусідам з правого політичного сектору. Саме тому пропонуємо ще раз розглянути варіант спільної кандидатури від соціалістів", - зазначається у листі.

Соціалісти аргументують свою пропозицію тим, що "за будь-якого результату це чітко позиціонує обидві політичні сили і в суспільстві буде сприйнято позитивно як визнання здатності партій та їх активу поставити суспільні інтереси вище корпоративних чи особистих".

"По-друге, такий варіант гарантує вихід спільного кандидата у другий тур з великою вірогідністю на остаточну перемогу. Перемогу, з усіма наслідками, що забезпечують проукраїнські пріоритети у внутрішній і зовнішній політиці. Зокрема: позаблоковий статус України, виведення військ з Іраку, утвердження статусу демократичної, сильної, суверенної держави, в центрі інтересів якої будуть права і добробут людей", - йдеться у листі.

Також соціалісти аргументують свою пропозицію тим, що таке рішення дозволяє "вести відкрито президентську кампанію, пояснюючи виборцям, хто є хто.

"По-четверте, це звільняє наші партії від участі у виборі "меншого зла", отже дає змогу в межах закону радикалізувати кампанію, використати рідкісний момент для політичного просвітництва", - йдеться у листі-зверненні.

Ще одним аргументом соціалісти називають відкриття шляху до найширшого співробітництва під час підготовки і проведення виборів 2006 року до Верховної Ради.

"Незалежно від вашого рішення, запевняємо в конструктивному веденні агітації та пропаганди під час президентської кампанії, не раз переконавшись, що взаємні докори лише шкодять справі", - йдеться у листі.

Також соціалісти наголошують на тому, що їх пропозиція "не є ультиматумом, вимогою або ж лукавством". "Це тверезий аналіз того, що є, з приводу чого вам приймати рішення. Без перебільшення, історичне рішення", - підкреслюють соціалісти.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...