Генпрокуратура встановила, що Тимошенко на відео не озвучувала акторка

Понеділок, 5 липня 2004, 14:47
Генпрокуратура підтверджує правдивість відеозапису, наданого помічником Юлії Тимошенко Володимиром Боровком, де вони обговорюють начебто давання хабара суддям.

"По справі проведено відеофонограмну експертизу. Встановлено, що запис є оригіналом, зробленим безперервно, будь-якому монтажу не піддався", - сказав речник Генпрокуратури Юрій Бойченко на брифінгу в Києві.

"Запис звуку й зображення зроблено одночасно. Такі висновки зробила остаточна експертиза", - також сказав він.

За його словами встановлені судді, яким була спроба дати хабара начебто на замовлення Тимошенко. Ці судді дали свідчення, які підтверджують факт спроби давання хабара, додав представник Генпрокуратури.

На питання стосовно кримінальної справи Бойченко сказав, що вона порушена "у відношенні всіх осіб" – тобто по ній проходять окрім Тимошенко також і Боровко.

Крім того, він підтвердив, що Боровко став помічником Тимошенко 11 липня 2003 року.

За словами представника Генпрокуратури, "притягненя до кримінальної відповідальності (інших осіб) можливо після встановлення судом злочину й покарання Тимошенко (як організатора злочину)".

На питання, чи може використовуватися як доказ у суді таємний відеозапис, речник Генпрокуратури сказав: "Боровко зробив прихований відеозапис, після того як вона (Тимошенко) почала погрожувати йому фізичною розправою".

"За таких умов відеозапис є допустимим доказом у справі", - сказав також він.

Представник Генпрокуратури відмовився відповідати на питання, чому судді самі не звернулися до прокуратури, якщо їм пропонували хабар. Бойченко послався на таємницю слідства і те, що не було самого факту давання хабара. "Може, до них (суддів) щодня приходять, і вони відмовляються", - також припустив Бойченко.

Він також підтвердив, що до Генпрокуратури з парламенту не повернуто подання на Юлію Тимошенко про притягнення її до відповідальності та арешт.

Як відомо, Генпрокуратура порушила справу за фактом спроби дачі хабара. Навесні 2004 Володимир Боровко, який назвався помічником Тимошенко, заявив, що вона доручила йому дати хабар суддям для вирішення питання про звільнення з-під арешту співробітників корпорації ЄЕСУ. Як доказ він навів відеоплівку.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...