Націоналісти визнають, що Ющенко не націоналіст. Але хочуть бути з ним

Понеділок, 5 липня 2004, 15:08
Всеукраїнське об'єднання "Свобода", підтримуючи кандидатуру Віктора Ющенка на президентських виборах, сподівається, що він зможе встановити цивілізовані правила відносин в Україні.

Про це заявив на прес-конференції голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"Розуміючи, що Віктор Ющенко на сьогодні за своїм світосприйняттям не є націоналістом, сподіваємось, що він зможе встановити цивілізовані правила взаємовідносин в нашому суспільстві", - підкреслив Тягнибок.

Напередодні, з'їзд ВО "Свобода" заявив про свою підтримку кандидатури Ющенка на президентських виборах.

За словами Тягнибока, "саме ця людина (Ющенко) зможе зробити деякий поступ в політичному і економічному плані нашої державі. Зможе встановити відповідні соціальні гарантії для населення і домогтися того, щоб Україна на міжнародній арені мала не такий принизливий вигляд, як нині".

Тягнибок категорично заперечив участь націоналістів, зокрема членів ВО "Свобода", в провокаціях, які були вчинені 4 липня (йдеться про написи на пам'ятнику Леніну і пікетуванні Українського дому, де проходив з'їзд Компартії України) і які будуть зроблені у майбутньому.

Тягнибок також повідомив, що "з'їзд засудив дії влади, яка утворює псевдонаціоналістичні організації, які мають на меті дискредитувати Ющенка в очах громадськості".

За словами Тягнибока, "дуже багато націоналістичних гасел використовується, щоб дискредитувати народного кандидата в президенти Ющенка".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування